2013-04-29 19:07:03
Φωτογραφία για ΑΚΕΛ: Ανεύθυνη και άκρως ζημιογόνα η στάση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ
Το ΑΚΕΛ, δια του Εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Λουκαϊδη κατήγγειλε... «ως ανεύθυνη και άκρως ζημιογόνα τη στάση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ, και τον εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα που έχει προσλάβει ο καθημερινός τους λόγος».

«Καταγγέλλουμε ως ανεύθυνη και άκρως ζημιογόνα τη στάση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ, και τον εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα που έχει προσλάβει ο καθημερινός τους λόγος ενώ καταγγέλλουμε επίσης την συνεχιζόμενη προσπάθεια μετακύλησης ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ «συνεχίζει να πρωτοστατεί στην συγκάλυψη των ευθυνών των τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη και την αποσιώπηση των τεράστιων ευθυνών των Ευρωπαίων 'εταίρων' μας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την εκβιαστική επιβολή των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης και 25ης Μαρτίου».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «αποτελεί δε βάναυση πρόκληση, ο ΔΗΣΥ να επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τις ασήκωτες ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος παραδόθηκε άνευ όρων σε αυτό που ο ίδιος και η παράταξη του θεωρούσαν ως καταστροφικό και υπόδειξη της πόρτας εξόδου από την Ευρωζώνη».


«Η δραματική διαφοροποίηση των δεδομένων στην οικονομία και ο επερχόμενες καταστροφικές συνέπειες, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων Νίκου Αναστασιάδη – Eurogroup, ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις, αναιρώντας τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Απαντώντας σε δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «αυτός συνέχισε στο δρόμο της αφοριστικής επίθεσης κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης, φορτώνοντας της τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, εκμεταλλευόμενοι την υπευθυνότητα και τους χαμηλούς τόνους που τηρεί το ΑΚΕΛ, επιλέγουν να προβάλλουν ένα ακραία διχαστικό λόγο δυναμιτίζοντας συνειδητά την προοπτική συνεννόησης και συλλογικής αντιμετώπισης των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος και ο λαός μας».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ