2013-04-29 08:47:03
Φωτογραφία για Ford Fiesta E-Wheel Drive
Η Schaeffler και η Ford παρουσίασαν το πρωτότυπο Fiesta E-Wheel Drive με πλήρως ενσωματωμένες μονάδες κίνησης πλήμνης τροχού, υποστηρίζοντας... πως είναι το κλειδί της νέας φιλοσοφίας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου "auto, motor und sport", η Schaeffler θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο E-Wheel Drive με ηλεκτροκίνηση στην πλήμνη του τροχού. Η καινοτόμος μονάδα κίνησης θα παρουσιαστεί σε ένα αυτοκίνητο εξέλιξης που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Ford και βασίζεται στο Fiesta. Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση χρησιμοποιώντας δυο μονάδες ηλεκτροκίνησης Schaeffler E-Wheel Drives, οι οποίες είναι τοποθετημένες στους θόλους των πίσω τροχών. Όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την οδήγηση, επιβράδυνση και ασφάλεια οδήγησης στην ενσωματωμένη μονάδα κίνησης – όπως το ηλεκτρικό μοτέρ, τα φρένα και το σύστημα ψύξης – είναι εγκατεστημένα εσωτερικά της ζάντας.

Διαθέτουν χαρακτηριστικά λειτουργίας 40 kW ανά μονάδα και μια συνεχή ισχύ εξόδου 2 x 33 kW. Με τις κλασικές μονάδες μέτρησης, αυτό ισοδυναμεί με 110 ίππους και 90 αντίστοιχα. Η υδρόψυκτη μονάδα, η οποία βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο εξέλιξης (Beta), αποδίδει επίσης μέχρι 700 Nm ροπής. Σε σύγκριση με τη μονάδα πρώτης γενιάς (Alpha), η οποία εκτέθηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο υβριδικό αυτοκίνητο της Schaeffler βασιζόμενο σε ένα Opel Corsa το 2010, η μονάδα E-Wheel Drive Beta διαθέτει μια αύξηση ισχύος κατά ένα τρίτο καθώς και 75% περισσότερη ροπή. Η ηλεκτρική τάση της μονάδας υψηλής τάσης είναι 360 – 420 V.

Οι πλήρως ενσωματωμένες μονάδες κίνησης πλήμνης τροχού έχουν συνολικό βάρος 53 κιλών, οπότε η αύξηση στο βάρος σε σύγκριση με έναν συμβατικό τροχό με ρουλεμάν τροχού και σύστημα πέδησης είναι 45 κιλά. Η μονάδα τοποθετείται μέσα σε μια ζάντα 16 ιντσών. Αυτές οι μονάδες είναι κατά 6 κιλά βαρύτερες από τις μονάδες προηγούμενης γενιάς Alpha. “Συνολικά, μπορέσαμε να μειώσουμε το βάρος του αυτοκινήτου ακόμα μια φορά”, εξηγεί ο Dr. Raphael Fischer, διευθυντής του τομέα Μονάδων Κίνησης Πλήμνης στον τομέα της Schaeffler e-Mobility Systems, “επειδή, επιπρόσθετα με την υδρόψυξη, τα ηλεκτρονικά ισχύος και οι μονάδες ελέγχου, μπορούν να ενσωματωθούν στον τροχό, το οποίο σημαίνει πως μπορεί να αποφευχθεί η περίπλοκη καλωδίωση μέσα στο αυτοκίνητο.”

Το πρώτο αυτοκίνητο εξέλιξης Fiesta E-Wheel Drive – σχεδιασμένο σε στενή συνεργασία με τη Ford Research & Advanced Engineering Europe – στο συνέδριο “auto, motor und sport” αποτελεί ένα διάλειμμα από το ούτως ή άλλως σφικτό πρόγραμμα δοκιμών, το οποίο προσφάτως περιέλαβε εκτεταμμένες οδικές δοκιμές στο παγωμένο κλίμα της Σκανδιαναβίας. Οι χειμερινές δοκιμές είναι μέρος της συνολικής ανάπτυξης, του συντονισμού και του προγράμματος δοκιμών. Εκεί οι έλεγχοι της δυναμικής στην οδήγηση παίζουν σημαντικό ρόλο.

Το E-Wheel Drive της Schaeffler αποτελεί πλέον μέρος ένος προγράμματος έρευνας καταχωρημένο στο υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας και ήδη εμφανίζεται με εντυπωσιακό τρόπο στο Fiesta E-Wheel Drive.
PeriTroxon.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ