2013-04-27 12:42:03
Φωτογραφία για Τι συνέβη πριν την αυτοκτονία του υποδιευθυντή στην Καλλονή; Νέα στοιχεία
της Ανθής Παζιάνου/Εφημερίδα των Συντακτών

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της δυτικής Λέσβου μετά τα όσα έγιναν γνωστά σχετικά με την αυτοκτονία του... Υποδιευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας της Καλλονής χτες τα ξημερώματα. 

Ο 57χρονος Ε.Μ, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών, και επί 31 χρόνια υπάλληλος της τράπεζας αυτοπυροβολήθηκε με στρατιωτικό όπλο G3 μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τι λένε συνάδελφοι του

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιο προσωπικό του σημείωμα που να εξηγεί την πράξη του. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών υπαλλήλων, «ο πανικός τον οδήγησε στην αυτοκτονία», καθώς προχτες κλιμάκιο επιθεωρητών της τράπεζας ξεκίνησε ελέγχους σε σχέση με τη διαχείριση χρημάτων και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Έλεγχος από τα «κεντρικά»

«Ο Ε.Μ ήταν σιωπηλός και προβληματισμένος καθόλη τη διάρκεια του ελέγχου, η οποία θα συνεχίζονταν και χτες, στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Αγροτικής με την Πειραιώς», προσθέτουν.


Τι συνέβη με τη διάρρηξη;

Στο μεταξύ, λίγους μήνες νωρίτερα, οι τοπικές εφημερίδες ασχολήθηκαν με τη διάρρηξη της κινητής του περιουσίας, την οποία είχε καταγγείλει ο ίδιος στην αστυνομία. Εντύπωση προκαλεί το ότι αρκετά ειδησεογραφικά σάιτ –πλην του lesvosnews.net- «θυμήθηκαν» τη διάρρηξη και την ανέφεραν με την είδηση της αυτοκτονίας, χωρίς να εξηγούν το λόγο.

Εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή;

Σε κάθε περίπτωση, παρά την έρευνα των Αρχών, δεν βρέθηκαν ποτέ δράστες, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από κατοίκους της Καλλονής ο ίδιος ο 57χρονος φέρεται ότι κατηγόρησε στη συνέχεια τους μετανάστες της περιοχής για την κλοπή, «στήνοντας παράλληλα άτυπες περιπολίες με μέλη της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα πάλι με άλλους, η «διάρρηξη» - το ότι κάποιος/οι δηλαδή παραβίασαν την οικία του- δεν διαπιστώθηκε ποτέ.

Τοπικός παράγοντας

Ο 57χρονος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος με τη ΝΔ και ήταν γνωστός παράγοντας σε όλα τα χωριά της περιοχής. «Ήταν γνωστό όμως ότι είχε περίεργες συναλλαγές και θα διαπιστώνονταν ατασθαλίες από την πλευρά του», ανέφεραν τραπεζικοί στην Εφημερίδα των Συντακτών που κάνουν λόγο για «εξυπηρετήσεις ημετέρων», αναφερόμενοι σε προγράμματα και δάνεια για αγρότες.
lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ