2013-04-27 01:46:05
Φωτογραφία για Γ. Μπαρτζώκας: «Ζω μοναδικές στιγμές»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός προπονητής, όπως άλλωστε αποδεικνύει η δουλειά του και... τα αποτελέσματα που σημείωσε στις ομάδες στις οποίες εργάστηκε κατά το παρελθόν.

Απόψε, όμως, παραδέχθηκε ότι ζει μοναδικές στιγμές, και πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε αλλιώς αφού η πρόκριση με τον Ολυμπιακό στο φάιναλ-4 του Λονδίνου συνιστά τη μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία της καριέρας του, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη που οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας ελπίζουν και εύχονται να είναι κοντινή «Η Εφές μετά τα δύο ματς στην Τουρκία έδιωξε το άγχος. Έτσι, ο τρόπος για να κερδίσουμε ήταν να δείξουμε χαρακτήρα και τα καταφέραμε. Ο μεγάλος σύλλογος είναι ξανά στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, παίκτες και πρόεδροι αξίζουν τα συγχαρητήρια αλλά και οι συνεργάτες μας που δούλεψαν πολύ. Παίξαμε πολλά ματς και επιβεβαιώσαμε ότι αξίζαμε να είμαστε εδώ. Το τι θα γίνει εκεί είναι άλλο κεφάλαιο, σήμερα θα το γιορτάσουμε το κατόρθωμα αυτό», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Έλληνας τεχνικός.


Ο κ. Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το τι είπε με τους παίκτες του στο ημίχρονο, καθώς το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά. «Είπαμε στο ημίχρονο να δούμε το ματς φάση-φάση. Μείναμε ήρεμοι όλοι και πίστευα ότι θα μπαίναμε γρήγορα ξανά στο ματς, όπως κι έγινε. Να δείτε και να αναγνωρίσετε τον χαρακτήρα κάποιων παικτών μας, που σε άλλα ματς ή μέσα στο σημερινό δεν είχαν καλή απόδοση αλλά στα δύσκολα έδειξαν τον χαρακτήρα τους. Ο Λο, ο Πρίντεζης, ο Περπέρογλου ο ηγέτης Σπανούλης... Ο Άντιτς πέτυχε κρίσιμο τρίποντο. Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα και απλά θέλουν ενθάρρυνση στα δύσκολα», απάντησε.

Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού άφησε αιχμές για την κριτική που δέχθηκε προσωπικά αλλά και η ομάδα του, ύστερα από κάποια ατυχή αποτελέσματα: «Το “πρέπει” στον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, αν όμως είσαι πρωταθλητής είναι κίνητρο. Η πίεση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς μας αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι, αλλά και από ανθρώπους στην Ελλάδα που έψαχναν σε οτιδήποτε στραβό να βρουν ενόχους. Θέλω να πω λοιπόν, αν και είναι λίγοι, ότι η μιζέρια είναι ψυχικό και όχι οικονομικό μέγεθος. Θα ήθελα να πω ότι όσο με πειράζει να μου λένε ότι είμαι άσχετος μετά από ήττες, με πειράζει και το αντίστροφο. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω μία δουλειά, ευχαριστώ τους κ. Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν και ζω αυτές τις στιγμές».

Όσο για τη συνολική επιτυχία της ομάδας; «Έχουμε μία ομάδα με ταλέντο και χαρακτήρα. Μέσα στην χρονιά είναι λογικό να υπάρχουν πάνω-κάτω. Η απουσία του Μάντζαρη ήταν ένα εμπόδιο σχεδόν ανυπέρβλητο, όλοι όμως έδωσαν κάτι παραπάνω για να είναι εδώ ο Ολυμπιακός».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ