2013-04-26 19:24:07
Φωτογραφία για Ο ΛΗΜΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... «ΑΙΩΝΙΟΥΣ»
Ο Γιώργος Λημνιάτης μίλησε για την ήττα και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Μπαρτσελόνα και παράλληλα αναφέρθηκε στον... τελικό του Ολυμπιακού με την Εφές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Λημνιάτης, στον "Sentra FM 103,3":

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα: «Ο Παναθηναϊκός παρόλο που άρχισε πολύ άσχημα και από πλευράς εμφάνισης και από το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης φορτώθηκε πολύ γρήγορα με φάουλ και έμεινε με μεγάλη διαφορά πίσω, ανέτρεψε το σκορ σε κάποιο βαθμό, αλλά με 53 πόντους πολύ δύσκολο να κερδίσεις τέτοιο παιχνίδι».

Για το αν το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν τα σφυρίγματα των διαιτητών με τα 3 φάουλ του Διαμαντίδη ή το 1/16 τρίποντα:«Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ότι από νωρίς είχε 3 φάουλ ο Διαμαντίδης, αλλά σαν εικόνα ομάδας η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλύτερα. Στο τέλος στοίχισε περισσότερο η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού. Είχε την ευκαιρία για 2-3 λεπτά να κρατήσει τη διαφορά στους 6 πόντους και να μην ευστοχεί σε επίθεση. Επιπλέον, είχε μεγάλο πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ, η Μπαρτσελόνα ανανέωνε επιθέσεις».


Για το αν περίμενε στην αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι τόσο ανταγωνιστικός: «Για να είμαι ειλικρινής όχι, στο ξεκίνημα της σεζόν θεωρούσα ότι ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει μια καλή ομάδα αλλά η χρονιά θα ήταν μεταβατική. Ομως με τις προσθαφαιρέσεις, τις προσθήκες παικτών που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς, βρήκε χημεία, άλλαξε πράγματα αγωνιστικά. Η σειρά με την Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το πρόσωπό του, παραμένει ανταγωνιστικός και η εικόνα που μένει σε όλους μας είναι ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πολύ καλά και κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα».

Για το τι είχε η ζώνη της Μπαρτσελόνα και δεν έσπαγε: «Δε νομίζω ότι ο Πασκουάλ έπαιξε κάποια ιδιαίτερη ζώνη. Εχουμε μιλήσει στο παρελθόν για τις ζώνες του Μπλατ και του Τάνιεβιτς με την Τούρκία στο Μουντομπάσκετ. Όμως αυτή δεν είχε κάποια ιδιαιτερότητα. Αν και χθες ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια νέα και έξυπνα πράγματα, η ζώνη για μένα χτυπιέται παίζοντας γρήγορα, παίρνοντας το αμυντικό ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός, σα φιλοσοφία, δεν το κυνηγά και δεν μπορεί να το κάνει αυτό σε μεγάλο διάστημα και από εκεί και πέρα ήταν η αστοχία του. Όταν σουτάρεις με 1/16 και στο προηγούμενο ματς είχες πάλι πολύ άσχημα ποσοστά, είναι δύσκολο. Δημιουργείται ψυχολογικό βάρος στους παίκτες. Η συγκεκριμένη ζώνη περιείχε και το στοιχείο του ρίσκου σε κάποια πράγματα, όπως το σουτ».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές: «Ο Ολυμπιακός στα 3 από τα 4 παιχνίδια κατάφερε να σταματήσει ένα σημαντικό στοιχείο της Εφες, που είναι το τρανζίσιον όταν πάρει ριμπάουντ, ακόμα και με σουτ, γιατί έχει παίκτες που μπορούν να απειλήσουν ακόμα και με τρίποντο. Με εξαίρεση το ματς που έγινε το 2-1, ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολύ καλό βαθμό στις επιστροφές και δεν αφήνει ελεύθερα σουτ».

Για την απουσία του Βούγιασιτς: «Εχει διπλή ανάγνωση η απουσία του Βούγιασιτς. Αν και δεν έχει κάνει καλά παιχνίδια, έχει μεγάλη ικανότητα να σουτάρει και αυτό τον καθιστά επικίνδυνο. Όμως τέτοιες καταστάσεις συσπειρώνουν την ομάδα. Ενώ αρχικά μπορείς να πεις ότι ένα τέτοιο συμβάν αποβαίνει αρνητικά, η συνέχεια αποδεικνύει πολλές φορές ότι συσπειρώνει την ομάδα και φέρνει θετικά αποτελέσματα. Πλέον, ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει έμφαση σε παίκτες όπως ο Φάρμαρ, που με την απουσία του Βούγιασιτς θα γίνει πιο επιθετικός, θα πάρει περισσότερα σουτ σε δύσκολες καταστάσεις. Πολύ σημαντικός παίκτης είναι ο Σαβάνοβιτς, είναι το κλειδί, απειλεί απ' έξω, φθείρει αντιπάλους και στο προηγούμενο ματς έκανε πάλι πολύ καλό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον φθείρει με τον Πρίντεζη στο λόου ποστ και να τον κουράσει».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει πλέον την εμπειρία να διαχειριστεί την πίεση: «Εχει την εμπειρία. Μέσα στη χρονιά υπήρχαν ματς που δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί, όμως υπήρχαν και ματς που βρέθηκε με πλάτη τοίχο ιδίως εκτός έδρας, όπως στο Τελ Αβίβ και τη Σιένα, που κατάφερε και ανταποκρίθηκε. Σήμερα, με τη βοήθεια του κόσμου, πιστεύω ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί όποια δύσκολη κατάσταση προκύψει».

Για τον Σπανούλη, που λογικά θα είναι βελτιωμένος: «Είναι πολύ δύσκολο να έχει το ίδιο πρόσωπο που είχε στα δύο ματς στην Τουρκία. Όμως μην ξεχνάμε ότι όλες οι ομάδες τον αντιμετωπίζουν όχι μόνο με ατομικό μαρκάρισμα, αλλά με μια γενικότερη ομαδική αντιμετώπιση. Στο 5 εναντίον 5 είναι πολύ δύσκολο να βρει τρόπους να σκοράρει. Και στο Top 16 υπήρχαν ματς που δεν είχε μεγάλο σκοράρισμα αλλά δημιουργούσε για τους συμπαίκτες. Πρέπει να επιδιώξει ο Ολυμπιακός να τρέξει, να βρει χώρους να σκοράρει ο Σπανούλης και να ανέβει η ψυχολογία του».

Για το ότι το γρήγορο μπάσκετ ταιριάζει στον Ολυμπιακό: «Ναι, του ταιριάζει, το έδειξε και πέρυσι, καθώς με εξαίρεση τον Πρίντεζη και τον Περπέρογλου, ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδι στο λόου ποστ. Θα ήθελα πολύ να είναι και οι δύο ομάδες στο φάιναλ φορ, ελπίζω ο Ολυμπιακός να κάνει το καθήκον του και να είναι. Να επισημάνουμε ότι πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά στα αμυντικά ριμπάουντ, όχι όπως την πάτησε στο τέταρτο παιχνίδι. Τα επιθετικά ριμπάουντ δίνουν τη δυνατότητα στην Εφές για δεύτερες επιθέσει αλλά παράλληλα στερούν τη δυνατότητα να τρέξει ο Ολυμπιακός».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον τελικό η Βουλιαγμένη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον τελικό η Βουλιαγμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ