2013-04-26 10:41:46
Φωτογραφία για Οι απόφοιτοι των κορυφαίων πανεπιστημίων ανοίγουν πανιά
Εικόνα από τη κούρσα VENDEE GLOBE CHALLENGE Ακαδημαϊκοί, σπουδαστές, επιχειρηματίες, αθλητές και βεβαίως φίλοι της ιστιοπλοΐας συγκεντρώνονται σήμερα και αύριο στο Φάληρο για να παρακολουθήσουν το 9ο Global MBA Trophy. Πρόκειται για έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα τον οποίο συνδιοργανώνουν το London Business School, ο Ιστιοπλοΐκός Ομιλος Πειραιώς και η Ελληνική Κλάση Σκαφών Platu 25, στον οποίο θα συμμετάσχουν 60 απόφοιτοι κορυφαίων ΜΒΑ Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Οι διαγωνιζόμενοι κατέχουν ήδη υψηλές θέσεις σε Διεθνείς Οργανισμούς, χρηματοοικονομικά ιδρύματα, τράπεζες παγκόσμιας εμβέλειας, πολυεθνικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 11.00 έως τις 16.00 σήμερα Παρασκευή 26 και αύριο Σάββατο 27 Απριλίου. Και ο στόχος των ομάδων που θα συμμετάσχουν θα είναι να διεκδικήσουν τον τίτλο από την περσινή νικήτρια ομάδα του London Business School.


Το Global MBA Trophy, που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας Ελληνίδας αποφοίτου του London Business School, έχει εξελιχθεί μέσα σε εννέα χρόνια σε σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας και επεκτάθηκε και στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο San Francisco, όπου θα διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο.

Στις ομάδες που έχουν συμμετάσχει συμπεριλαμβάνονται απόφοιτοι των Athens University of Economics and Business, Columbia, INSEAD, Insituto de Empressa , Kellogg-WHU, L Stern School of Business, London Business School , New York University, SDA Bocconi, Tuck School of Business at Dartmouth, Warwick Business School, Wharton και University of Pennsylvania.

Το Σάββατο, μετά τη λήξη της δεύτερης ημέρας των ιστιοδρομιών,  θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων, στις εγκαταστάσεις του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, στο Μικρολίμανο, με κορύφωση την ομιλία του brand strategist κ. Πίτερ Οικονομίδη με θέμα το branding και την συμβολή της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο στις μέρες μας.

Έχουμε κάθε φορά ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη διοργάνωση αλλά κυρίως την όλη εμπειρία που συνδοιάζει αθλητισμό, καινούργιες επαγγελματικές εμπειρίες και υψηλό επίπεδο διασκέδασης. Όπως ειπώθηκε και σε μια από τις προηγούμενες χρονίες «οι συμμετέχοντες γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρα μας στο εξωτερικό».

H πρόεδρος του Global MBA Trophy κυρία Μιχαλία Νέγρη σημείωσε ότι πρόκειται για μια συνάντηση αποφοίτων των καλυτέρων πανεπιστημίων ΜΒΑ του κόσμου που γίνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και η οποία είναι μοναδική στο είδος της, αφού διεξάγεται και στη θάλασσα με τη συμμετοχή στον ιστιοπλοϊκό αγώνα, αλλά και  στην ξηρά με τη διοργάνωση ομιλιών και συζητήσεων γύρω από καίρια θέματα οικονομικού και επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.

«Κάθε χρονιά έχουμε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη διοργάνωση και κυρίως για την όλη εμπειρία που συνδυάζει τον αθλητισμό με την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και επαγγελματικών εμπειριών και επίσης με μια υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία. Οι διακεκριμένοι επιστήμονες, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες αλλά και οι σπουδαστές που λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στο Global MBA Trophy γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό», τόνισε η κυρία Νέγρη.
tovima.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ