2013-04-26 10:37:08
Φωτογραφία για Οι Αμερικανοί προτρέπουν την Κύπρο να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη...!!!
Ένα εναλλακτικό σχέδιο σωτηρίας της Κύπρου το οποίο, εάν τελικά υιοθετηθεί, θα φέρει πραγματική επανάσταση στην Ε.Ε., παρέδωσε ομάδα έγκριτων τεχνοκρατών και ακαδημαϊκών από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και τις Βρετανίας, 

υπό την αιγίδα της BLACKSUMMIT FINANCIAL GROUP INC., στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Η εναλλακτική αυτή πρόταση, κατατέθηκε με τη λογική ότι το πακέτο το οποίο αποφασίστηκε για την Κύπρο, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το νησί. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι οι προβλέψεις της τρόικας σε ότι αφορά την υποχώρηση του ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα, την ανεργία και τον πληθωρισμό θα πέσουν κατά πολύ έξω. Εάν το σχέδιο της τρόικας υλοποιηθεί η κυπριακή οικονομία θα βρεθεί σε μια τροχιά καταστροφής και χάους, ενδεχομένως συνοδευόμενη από κοινωνική και πολιτική αστάθεια. Εκτιμούμε ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά σχεδόν 50% μέσα σε τρία χρόνια, ενώ η ανεργία θα ανέβει στο 40%.


Ποια είναι, λοιπόν, η ουσία της πρότασης; Να μην γίνει κανένα κούρεμα στις καταθέσεις κάτι που θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να διαφυλαχθεί ο τομέας των υπηρεσιών ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο νούμερο ένας παράγοντας ανάπτυξης. Η επίλυση στηρίζεται στην δολαριοποίηση της Κύπρου.

Παράλληλα προτείνεται η χωρισμός της Λαϊκής Τράπεζας σε good/bad bank, και αυτή στη συνέχεια θα χωριστεί σε εμπορική και ενεργειακή τράπεζα. Την ίδια ώρα η ανακεφαλαιοποίηση της θα πραγματοποιηθεί με έκδοση κρατικών ομολόγων τα οποία θα συνδέονται με τα έσοδα του φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια προτείνεται να βρεθεί βρεθεί νομική οδός για να μην πληρώσει η Κύπρος πίσω τα λεφτά που δανείστηκαν οι τράπεζες από τον ELA, την ίδια ώρα που σε διάστημα 12 μηνών θα διαπραγματευόμαστε την έξοδο μας από την ευρωζώνη. Σε περίπτωση που η ΕΕ δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι διαπραγματευτικές ανάγκες, τότε προτείνεται η σύσταση νέου εθνικού νομίσματος το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας, η σύνδεσή του με το δολάριο ΗΠΑ, και η επιβολή μορατόριουμ πληρωμής τόκων του δημοσίου χρέους.

Οι τεχνοκράτες υποστηρίζουν ότι η υιοθέτηση άλλου νομίσματος ή νέου εθνικού νομίσματος, θα επιτρέψει την μετατροπή των δανείων, των συμβολαίων και των τιμών στο νέο νόμισμα στην κλίμακα 1:1, εξασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

spirospero.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ