2013-04-25 21:58:03
Φωτογραφία για Φάρμακα και υγειονομικό υλικό προσέφεραν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Πεύκης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου
Φάρμακα και υγειονομικό υλικό προσέφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Πεύκης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας τους Μ. Σταυράκη.

Γ. Πατούλης: «Πλέον και εσείς και οι οικογένειες σας ανήκετε σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να δούμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε».

Σε μία επαινετική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχώρησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρώτης Τάξης του 1ου Λυκείου Πεύκης, με πρωτοβουλία της φιλολόγου, καθηγήτριας τους κας Μαρίνας Σταυράκη, προσφέροντας ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Η Τάξη της Πρώτης Λυκείου συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του Σχολείου κα. Μαριάννα Μήλλα και την καθηγήτρια κα. Μαρίνα Σταυράκη παρέδωσαν το φαρμακευτικό υλικό στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, σε μία σεμνή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Η κα Μήλλα εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για τη φιλοξενία, απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους συνεχάρη για την ευγενή καλοσύνη και την προθυμία τους να ενισχύσουν την προσπάθεια του Κοινωνικού Φαρμακείου.

«Πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι αξιέπαινες και ευπρόσδεκτες στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και θέλω ειλικρινά να σας συγχαρώ για αυτή τη συμμετοχή σας, καθώς και τις οικογένειές σας που στήριξαν την προσπάθεια σας. Επίσης θέλω να συγχαρώ την καθηγήτρια σας κας Μαρίνα Σταυράκη για την πρωτοβουλία της να γίνουμε αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι στο έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου.»

Παίρνοντας το λόγο η κα Σταυράκη, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες της προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της για τη θετική ανταπόκριση τους.

«Πραγματικά με συγκίνησε η χαρά με τη οποία δεχτήκατε να οργανώσουμε όλοι μαζί αυτή την προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και πραγματικά στις δύσκολες ημέρες που ζούμε αυτές οι προσπάθειες ανθρωπισμού μας τονώνουν θετικά όλους. Ευχαριστώ θερμά εσάς και τους γονείς σας και φυσικά το σχολείο που μας έδωσε την έγκριση και ενίσχυσε θετικά όλη αυτή την πρωτοβουλία.»

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για αυτή την πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, μέσα από το οποίο μπορεί να προσφερθεί το φάρμακο που έχει ανάγκη αυτός που χάνει την υγεία του, ο οποίος είτε είναι ανασφάλιστος, είτε δεν έχει χρήματα να το αγοράσει.

Αναφερόμενος ο κος Πατούλης στη σημαντική συμβολή των χιλιάδων εθελοντών για τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σημείωσε:

«Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εθελοντές γιατροί γίναμε μία αλυσίδα μιας μεγάλης ιατρικής παρέμβασης αλληλεγγύης. Στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχουν εξετασθεί 19 χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, ενώ συγκεντρώθηκαν 300 χιλιάδες φάρμακα από τους πολίτες.

Η δική σας συμβολή σε αυτή τη διαδικασία είναι σπουδαία. Μέσα από την ευαισθησία σας, την ευαισθησία των οικογενειών σας και των καθηγητριών σας παρέχετε τη δυνατότητα να έχει ο συνάνθρωπος μας το φάρμακο που έχει ανάγκη και σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους όλων των Μαρουσιωτών.

Πλέον και εσείς και οι οικογένειες σας ανήκετε σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να δούμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες βίντεο με τα «Οδοιπορικά Υγείας» που έχει πραγματοποιήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε παραμεθόριες περιοχές και ακριτικά νησιά της χώρας μας για την παροχή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού που είναι απολύτως αναγκαία για τους κατοίκους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ