2013-04-25 03:28:04
Φωτογραφία για Αύξηση του ορίου οφειλής για διακοπή νερού
Την αύξηση του ορίου της οφειλής στο οποίο η ΔΕΥΑΚ θα διακόπτει την υδροδότηση μελετά η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, η οποία... διαπίστωσε ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί νερού έχουν εκτιναχθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Η σκέψη είναι το εν λόγω όριο να ανέβει στα 500 ευρώ, από τα 150 που ισχύει σήμερα, καθώς τα στοιχεία που εμφάνισε ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών ήταν καταλυτικά.

Συγκεκριμένα, οι δημότες που οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ύδρευσης έχουν ξεπεράσει τα 150 ευρώ ανέρχονται σε 4.500 -από αυτούς, οι 1.650 οφείλουν μεταξύ 300 και 500 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 545 νοικοκυριά που η οφειλή του νερού ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Οι όποιες αποφάσεις, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ανδρέας Καραγιάννης, θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.

Ήδη, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών, με τρόπο που να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο όσους καταναλωτές χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ, χωρίς παράλληλα να υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησής τους.

Ας σημειωθεί ότι οι πιο πάνω προτάσεις αφορούν στους ιδιοκτήτες, ενώ αναζητείται τρόπος -με πιθανότερο τη δέσμευση του ΑΦΜ τους- να ελέγχονται οι ενοικιαστές που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης, επιβαρύνοντας τους ιδιοκτήτες.

eleftheriaonline.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ