2013-04-24 17:35:04
Φωτογραφία για Δωρεάν εικαστικά τμήματα στην Πολιτιστική Γειτονιά
Νέα πνοή θα αποκτήσει ο χώρος της Πολιτιστικής Γειτονιάς με τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν στη συμβολή των οδών Έβρου και Ελπίδος στο Πάρκο Ελπίδος.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν δυο τμήματα κεραμικής-αγγειοπλαστικής, το καθένα από τα οποία θα αποτελείται από 10-15 άτομα, καθώς και ένα τρίτο τμήμα με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, χαρτί, πυλός). Τα τμήματα είναι δωρεάν, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου και θα λήξουν στις 30 Αυγούστου 2013.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, πίσω από το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ. Κριτήριο επιλογής είναι η ανεργία (θα προτιμηθούν όσοι και όσες έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα ανεργίας), ενώ θα προτιμηθούν οι νεότερες ηλικίες.

Η Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι εργασίες της οποίας χρηματοδοτούνται από το ταμείο του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου (ΕΟΧ), αποτελεί μια συνεχή και άμεση μαρτυρία της ιστορίας της πόλης από τη βυζαντινή περίοδο μέχρι την προσφυγική εγκατάσταση
. Η εξαρχής φιλοσοφία της ήταν η αποκατάσταση των παλιών προσφυγικών σπιτιών ως μνημεία της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας και η εκεί φιλοξενία καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το έργο της Πολιτιστικής Γειτονιάς θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, καθότι προσεγγίζει με καινοτόμο ματιά τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς, τη διατήρηση της λαϊκής αρχιτεκτονικής και δημιουργεί ένα νέο πόλο πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (9 π.μ. – 2 μ.μ.)

ΚΕΥΝΣ: 2310.671100 -εσωτ. 145 (Αρ. Γαστεράτος)

2310.671100 -εσωτ. 148 (Ξ. Απατσίδου)
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ