2013-04-24 12:45:15
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ... ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
O Kώστας Παπανικολάου θυμάται (με πόνο) τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη και εξηγεί στο "Sport24.gr" πώς ο Ολυμπιακός δεν θα πει… φιλάκια στο Φάιναλ Φορ.

Αναλυτικά:

Οι κακοήθεις, θα μπορούσαν να πουν (αν δεν το ‘χουν πει ήδη) ότι οι πέντε ημέρες που πέρασε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη, είχαν κυρίως… τουριστικό χαρακτήρα. Γιατί τον επαγγελματικό δεν το δικαιολόγησαν οι ερυθρόλευκοι.

Όταν έφυγαν από την Αθήνα, ήθελαν μια νίκη για να βρεθούν στο Φάιναλ Φορ. Γύρισαν και πάλι θέλουν μια νίκη. Μαζί με το να κόψουν τον αέρα που οι ίδιοι έδωσαν στους παίκτες της Αναντολού Εφές,καθώς και το να αποδείξουν ότι το φινάλε του τέταρτου ματς ήταν… μια σειρά συμπτωματικών συμπτώσεων.

Και πώς θα τα κάνουν όλα αυτά; "Πρέπει να παίξουμε το ίδιο δυνατά, με το πρώτο ημίχρονο του τελευταίου ματς στην Πόλη", εξηγεί ο Κώστας Παπανικολάου, προσθέτοντας πως "οφείλουμε να δείξουμε ότι εδώ είναι η έδρα μας και πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να κάνουν κάτι καλό, μέσα στο «σπίτι» μας. Με τη βοήθεια του κόσμου μας, να τους δώσουμε να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να βρεθούμε περισσότερο στο Λονδίνο".


"Για αυτό λέμε…"

Κάτι που θα είχαν ήδη επιτύχει, αν «έκλειναν» το 4ο ματς της σειράς με έναν επαρκή τρόπο. Τι έγινε αλήθεια σε αυτά τα τελευταία λεπτά ρωτήθηκε ο «Παπ» και άρχισαν να βγαίνουν από το στόμα του οι ιαχές «Ουουυυυυυυυ, ουιιιιιιιιιιιιιιιι», οι οποίες συνοδεύτηκαν και με σχετικές χειρονομίες.

Όταν πια είχαν ξεχειλίσει όλες οι αναμνήσεις, με τον πλέον σοβαρό τρόπο είπε ότι "για αυτό λέμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παίζεις με τον ίδιο τρόπο από το πρώτο λεπτό, μέχρι το 40ο. Είναι το ΤΟΡ8, οι οκτώ καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο σου, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, γιατί για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, σημαίνει ότι… κάτι έχει δείξει στους προηγούμενους γύρους, οπότε είναι πάντα επικίνδυνος".

"Φιλάκια Φάιναλ Φορ"

Ένα από τα κίνητρα των πρωταθλητών, ενόψει του πέμπτου και τελευταίου ματς, είναι να δικαιολογήσουν τα κακώς κείμενα; "Θέλει πάθος, δύναμη και ενέργεια από όλους. Όχι από έναν ή δυο. Δε θα φτάσει. Ολοι πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε από το τζάμπολ έως την κόρνα της λήξης.

Χάσαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε στην Κωνσταντινούπολη τη σειρά και τώρα μιλάμε για ένα παιχνίδι, για 40 αγωνιστικά λεπτά. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να μπουν μέσα, να τα βάλουν όλα και… φιλάκια Φάιναλ Φορ. Φυσικά, εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε εμείς εκείνοι που θα βρεθούμε στο Λονδίνο".

Το ηθικό δίδαγμα ωστόσο, που μάλλον έχει χαραχτεί στους εγκεφάλους τους είναι ότι "όταν σου δίνονται τέτοιες ευκαιρίες, δεν πρέπει να τις αφήνεις να περνούν ανεκμετάλλευτες. Πρέπει να τελειώνεις τη δουλειά".

Και αν αυτό δεν κατέστη δυνατό στην Πόλη, θα γίνει στο ΣΕΦ "με τη βοήθεια του κόσμου μας. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει για εμάς, είναι να επαναλάβει τα όσα έγιναν στο δεύτερο παιχνίδι. Τι εννοώ; Αν κάτι δεν πάει καλά στο όποιο σημείο του ματς, να είναι κοντά μας, να φωνάζουν για εμάς. Εκείνοι ξέρουν πώς να μας «ανεβάσουν», πώς να μας ωθήσουν να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σταματήστε επιτέλους!!!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σταματήστε επιτέλους!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ