2013-04-19 21:41:04
Φωτογραφία για Η μνημονιακή πολιτική διευρύνει την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα
Η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία εξέδωσε για το ζήτημα της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα την ακόλουθη ανακοίνωση Εάν ο καθρέφτης της κοινωνίας μας είναι τα παιδιά και εάν μια πολιτεία χαρακτηρίζεται από την προστασία που παρέχει στα ευαίσθητα μέλη της, τότε η Κυβέρνηση της Ελλάδας των Μνημονίων πρέπει να νιώθει αισχύνη για την εκτράχυνση της παιδικής φτώχειας στην χώρα μας.

Η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα ξεπερνά το 20% σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα πανευρωπαϊκά ποσοστά, γεγονός που καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ Βορρά και Νότου της Ευρώπης. Η ελεύθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας, οι μειώσεις στα εισοδήματα σε συνδυασμό με τις ολοένα και αυξανόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις, η ανεργία, η ανέχεια και η πολιτική αναλγησία βρίσκουν έμμεσα θύματα τα ελληνόπουλα, αφού οι οικογένειες πλέον δεν αντιμετωπίζουν μόνο το ζήτημα της απασχόλησης αλλά το ζήτημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οι θλιβερές εικόνες που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στα ελληνικά σχολεία με παιδιά να υποσιτίζονται, να λιποθυμούν από την πείνα και να στερούνται τα βασικά και αναγκαία αγαθά, έχουν απασχολήσει ακόμα και διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Η Τρικομματική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός οφείλουν να συνειδητοποιήσουν έστω και τώρα ότι το ζήτημα της παιδικής φτώχειας δεν επιδέχεται περεταίρω αδιαφορία και ολιγωρία. Μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας που κινούνται στο πλαίσιο της «φιλανθρωπίας» με πενιχρές παροχές, που απλώς διαχειρίζονται την εξαθλίωση και δεν την εξαλείφουν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν αποτελεσματικά.

Η ανάγκη κοινωνικής πολιτικής είναι επιτακτική. Η αποτυχία της ελληνικής πολιτείας να προστατεύσει τα παιδιά από την οικονομική κρίση είναι ένα από τα λάθη που η κοινωνία μας πιθανόν να πληρώσει ακριβά. Οι Κυβερνώντες οφείλουν να δράσουν άμεσα γιατί μαζί με τον πολύτιμο χρόνο που χάνεται χωρίς να αντιμετωπίζονται τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα χάνεται μια γενιά! Μια κοινωνία δεν μπορεί να έχει μέλλον αν δεν προστατεύει το μέλλον της, τα παιδιά της! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ