2013-04-19 16:10:06
Φωτογραφία για Η ΔΑΚΕ Πάτρας Ιδιωτικού Τομέα για τα επεισόδια στη Mανωλάδα: Θέλουμε να πιστεύουμε το περιστατικό είναι μεμονωμένο
"Το καταδικαστέο θλιβερό περιστατικό της αιματηρής και δολοφονικής επίθεσης στη Μανωλάδα, ανέδειξε παράλληλα και την απουσία των εκλεκτικών μηχανισμών της Πολιτείας. Δυστυχώς παρόλο που έχει νομοθετηθεί το Εργόσημο ΟΓΑ, με το οποίο ο Εργοδότης - Κτηματίας ή Επιχειρηματίας αντί για το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή, για τη παρεχόμενη αγροτική εργασία, αποδίδει στον εργάτη-γης που απασχολεί Εργόσημο, ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή της παρεχόμενης αγροτικής εργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους.

Εάν λοιπόν λειτουργούσαν οι Νόμοι, τότε δεν θα υπήρχαν δολοφονικά φαινόμενα και οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης, οι

οποίοι προέρχονται από άλλες χώρες, παράνομοι τις περισσότερες φορές μετανάστες και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σαν σύγχρονοι Αγροτοδούλοι.

Σαν ΔΑΚΕ Ι.Τ. Πάτρας καταδικάζουμε την δολοφονική ενέργεια και παράλληλα απαιτούμε:


- Την άμεση εφαρμογή των υφιστάμενων Νόμων της Πολιτείας.

- Τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και τρίτων χωρών, για την είσοδο εργασία πολιτών τους για εργάτες γης, με συγκεκριμένο

χρονικό διάστημα και αριθμό που θα καλύπτει τις ελλείψεις εργατικών χεριών.

- Την εγκατάστασή τους σε μονάδες στέγασης, με τις ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και υγιεινής επιφορτιζόμενη το κόστος κατασκευής τους ο Επιχειρηματίας ή Κτηματίας παραγωγής φράουλας.

Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να διαφυλάξουν, τόσο την εργασιακή ηρεμία και τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των Εργατών-γης, όσο και την παραγωγική δραστηριότητα της φράουλας και τον εξαγωγικό της προσανατολισμό.

Θέλουμε να πιστεύουμε το περιστατικό είναι μεμονωμένο και σαν Έλληνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαμε Μετανάστες, αλλά και σήμερα φεύγουν τα παιδιά μας στο Εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θα μας άρεσε άραγε τέτοια συμπεριφορά από τους αντίστοιχους πολίτες των χωρών;"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ