2013-04-19 15:39:05
Φωτογραφία για Ξηλώθηκε η ΚΥΠ με 40 αλλαγές μελών της
Ανακοινώθηκαν τελικά χθες μετά τη δυστοκία των τελευταίων ημερών, οι μεγάλες αλλαγές στην ΚΥΠ, τόσο στα κεντρικά γραφεία όσο και στα επαρχιακά κλιμάκια.

Συνολικά μετακινήθηκαν 40 άτομα, εκ των οποίων τα 23 από τα γραφεία του Αρχηγείου της ΚΥΠ στη Λευκωσία.

Στη θέση τους μετακινήθηκαν 17 άτομα, κάνοντας πράξη τη θέση του υπ. Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, για μείωση της δύναμης ώστε να περιοριστεί στην ανάλυση πληροφοριών και τη δημόσια ασφάλεια.

Τα επαρχιακά κλιμάκια της ΚΥΠ έχουν αλλάξει ριζικά, ενώ μετακινήσεις έγιναν στα κλιμάκια των Ουλαμών Πρόληψης Εγκλήματος Λεμεσού και Πάφου.

Μετά τις αλλαγές αυτές, αναμένεται ότι τώρα η ΚΥΠ θ’ αρχίσει να εργάζεται βάσει του σχεδίου που επεξεργάζεται ήδη ο προϊστάμενός της, πρώην στρατιωτικός Ανδρέας Πενταράς.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έχει διοριστεί διοικητής της Υπηρεσίας, γεγονός που δείχνει ότι όλη την ευθύνη θα την έχει ο κ. Πενταράς, ο οποίος θα λογοδοτεί πέραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Άμυνας.


Χθες ανακοινώθηκαν και δύο προαγωγές στην Αστυνομία, η μια που αφορά τον Νίκο Πενταρά στην Πάφο σε αστυνόμο Β’ και η άλλη τον λοχία Γιάννο Τελώνη της Προεδρικής Φρουράς, που προήχθη σε υπαστυνόμο.

Αυτές θα είναι και οι τελευταίες στο Σώμα μετά τη χθεσινή ψήφιση νόμου που μπλοκάρει τις προαγωγές για φέτος. Μετά την εξέλιξη αυτή, αρκετοί αξιωματικοί μελετούν το ενδεχόμενο παραίτησης, αφού δεν θα έχουν προοπτική ανέλιξης.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ