2013-04-19 09:57:03
Φωτογραφία για Η Apple έπεσε από τον θρόνο της
O Steve Jobs θα παρακολουθεί από… εκεί ψηλά, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει πλέον τίποτα. Για άλλη μια φορά μετά τον Ιανουάριο, η Apple, το “παιδί” ίσως του πιο λαμπρού μυαλού της εποχής μας, έπεσε από τον θρόνο της, καθώς σύμφωνα με τη σχετική κεφαλαιοποίηση στην αγορά, η αξία της ανήλθε σε 378 δισεκατομμύρια δολάρια, παραχωρώντας την πρώτη θέση στον ενεργειακό κολοσσό της Exxon, η οποία μετρήθηκε σε 385 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δυο εταιρείες δίνουν… μάχες χαρακωμάτων από το 2006, με την Exxon να έχει συνήθως “κεφάλι” στη μονομαχία, το 2012 ωστόσο ήταν η κατεξοχήν χρονιά της Apple, με την εταιρεία να απολαμβάνει το “μετά” των τεχνολογικών επιτευγμάτων του Steve Jobs.

Το 2013 ωστόσο ξεκίνησε με την Exxon να κάνει… προσπέραση τον Ιανουάριο, την Apple να επανέρχεται, αλλά να ξαναπέφτει από την πρώτη θέση τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, το “τσαλάκωμα” της Apple οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για καθυστέρηση στη γραμμή παραγωγής των επόμενων iPhone και iPad. Εξελίξεις που προβληματίζουν βαθιά τον Tim Cook.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ