2013-04-19 09:55:24
Φωτογραφία για Ν. Δένδιας: Δεν θα απελαθούν τα θύματα της επίθεσης
Διαβεβαιώσεις ότι ουδείς από τα θύματα είτε κρατείται είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά από την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας... το οποίο διενεργεί την προανάκριση για την επίθεση κατά των αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα.

Σε δηλώσεις του μετά από ενημέρωση που είχε σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι έχει την ευχέρεια να δώσει στα θύματα το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση.

Αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό ο υπουργός χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτο αυτό το οποίο συνέβη στη Μανωλάδα, τονίζοντας ότι «δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αλλά ευθέως στην ιδέα της ανθρωπότητας» και πως «δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού».

Παραδέχτηκε πάντως ότι «το ευρύτερο κράτος δεν υπήρξε πάντοτε παρών γι' αυτό και είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις».


Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, επισήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες πέρασε από τη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Η εν λόγω διάταξη υπεγράφη χθες από τον Προεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης, έδωσε χθες κατεπείγουσα εντολή στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας να στείλει στην Μανωλάδα κλιμάκιο του Σώματος ΣΕΠΕ.

Κατά προτεραιότητα έρευνα

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, διέταξε την κατά προτεραιότητα έρευνα για την απόδοση ευθυνών σχετικά με την επίθεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Σώματος ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των εμπλεκομένων στο περιστατικό της Μανωλάδας σε υποθέσεις ρατσιστικής βίας.

Ασύλληπτοι οι τρεις επιστάτες

Στο πεδίο των ερευνών, ασύλληπτοι παραμένουν οι τρεις επιστάτες, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών, οι οποίο αναζητώνται από την αστυνομία για τους πυροβολισμούς κατά των αλλοδαπών.

Χθες το πρωί συνελήφθη σε χωριό της Πηνείας Ηλείας ένας 38χρονος, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, επειδή παρείχε κατάλυμα για κάποιες ώρες σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους, ενώ με την ίδια κατηγορία συνελήφθη το βράδυ ένας ακόμα 38χρονος, καθώς όπως προέκυψε, παρείχε χθες κατάλυμα στους τρεις αναζητούμενους στην περιοχή Ρουπάκι Ηλείας.

Έχει επίσης συλληφθεί ο 57χρονος εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ