2013-04-17 22:43:39
Φωτογραφία για Προβλήματα στις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο
«H αποσπασματική, τιμωρητική, πειραματική και ισοπεδωτική εφαρμογή της διαδικασίας του bail-in στην Κύπρο κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει, ενισχύοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια κυρίως στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και που έχουν ανάγκη από εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό τους σύστημα».

Αυτό τόνισε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Άννυ Ποδηματά απευθυνόμενη προς τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Olli Rehn, υπεύθυνο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ, και τον Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά και Υπηρεσίες, κ. Michel Barnier, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την κατάσταση στην Κύπρο.

Στην παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επεσήμανε στους Επιτρόπους ότι «υπάρχουν δύο ειδών προβλήματα στις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο. Το πρώτο αφορά στη δημοκρατική λογοδοσία και τη διαφάνεια. Το δεύτερο έχει να κάνει με τους κινδύνους που δημιουργούνται από την αποσπασματική, τιμωρητική, πειραματική και ισοπεδωτική εφαρμογή της διαδικασίας του bail-in».


Η κ. Ποδηματά αναφέρθηκε στην επιστολή της προς τους κυρίους Rehn και Barnier πριν από λίγες ημέρες με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και τη διατάραξη της εμπιστοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρωζώνης και απευθυνόμενη στους Επιτρόπους τόνισε ότι «το bail-in, δηλ. η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο κόστος διάσωσης τραπεζών είναι μια σωστή διαδικασία, επί της αρχής, η οποία όμως πρέπει να χρησιμοποιείται ως ένα έσχατο εργαλείο στο πλαίσιο ενός συνεκτικού και συνολικού θεσμικού πλαισίου για την εξυγίανση των τραπεζών. Όταν εφαρμόζεται με τρόπο αποσπασματικό, τιμωρητικό, πειραματικό και ισοπεδωτικό, κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει».

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξε ρωτώντας τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Rehn «τί προτίθεται να κάνει η Επιτροπή προκειμένου να αποτρέψει την ενίσχυση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, κυρίως στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και που έχουν ανάγκη από εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό τους σύστημα». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ