2013-04-17 22:05:39
Φωτογραφία για ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ... ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 83-72
Ένας μεταμορφωμένος προς το χειρότερο Ολυμπιακός, έχασε με... κάτω τα χέρια από την Εφές στην Πόλη με σκορ 83-72 και με την σειρά πλέον στο 2-1, έδωσε στους Τούρκους δικαίωμα να πιστέψουν στην ανατροπή.

Ένα δεκάλεπτο δεν αρκούσε στον Ολυμπιακό, ο οποίος "ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση παρά μόνο να μειώσει τη διαφορά που... "ξέφυγε" σε αρκετά σημεία του αγώνα. Οι Τούρκοι, μάλιστα αποσπάστηκαν στο 39ο λεπτό με 19 πόντους (65-46), ύστερα από σουτ τριών πόντων του Σάσα Βούγιασιτς, ενώ έλεγχαν το παιχνίδι σε ολόκληρο το ματς, με τον Ολυμπιακό να περνά μπροστά στο σκορ μόνο μία φορά στο 15ο λεπτό, με καλάθι του Στράτου Περπέρογλου (28-27).

Ο Φάρμαρ μαζί με τους Ερντέν και Σαβάνοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης για την Εφές που μείωσε τη σειρά, σε 2-1 και διατηρήθηκε ζωντανή στο "κυνήγι" της πρόκρισης στο φάιναλ-φορ. Από τους ερυθρόλευκους ο Έισι Λο κυρίως έκανε καλό παιχνίδι, χωρίς να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.


Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (19/04) στο ίδιο γήπεδο στις 20:00 το βράδυ για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός άρχισε με τον Κατσίβελη στην πεντάδα του, μαζί με Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ. Η άμυνα των ερυθρολεύκων δεν λειτούργησε καλά, ειδικά μέσα στη ρακέτα και έτσι η Εφές πήρε το προβάδισμα. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και τα εύκολα λάθη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επίθεση, με τον Σπανούλη να κάνει τρία στα πρώτα πέντε λεπτά. Η Εφές προηγήθηκε ακόμα και με 6 πόντους. Δύο καλές άμυνες και ισάριθμα κλεψίματα έδωσαν την ευκαιρία στον Λο για 4 εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ η ασίστ του Παπανικολάου στον Σερμαντίνι έφερε το ματς στα ίσα (17-17 στο 9'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Γκόνλουμ και η Εφές πέρασε εκ νέου μπροστά με 19-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εφές μπήκε και πάλι δυνατά και προγήθηκε με 5 πόντους, αλλά ο Εϊσι Λο είχε πάντα τις απαντήσεις. Οταν δε ο Περπέρογλου και ο Αντιτς έδωσαν επιπλέον λύσεις, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία (27-28) στο 15'. Όμως σε αυτό το σημείο το σκηνικό άλλαξε... Ο Σαβάνοβιτς ήταν ασταμάτητος και η Εφές απάντησε με ένα σερί 8-0, που της έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον μοναδικό του πόντο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους με βολή του Πρίντεζη και ο Βούγιασιτς έγραψε το 37-29 του ημιχρόνου.

Η Εφές μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έπαιζε άμυνα με... τα μάτια και η διαφορά έφτασε αμέσως στους 13 πόντους και δεν σταμάτησε εκεί, αφού με τον Σαβάνοβιτς και τον Ερντέν να κυριαρχούν έκανε το 56-39 στο 26', βάζοντας... "φωτιά" στο "Αμπντί Ιπεκτσί". Η είσοδος του Κάιλ Χάινς έδωσε μια μικρή ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά οι Τούρκοι είχαν ρυθμό και έφτασαν τη διαφορά στους 19 πόντους στο 29'. Το μόνο που κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι ήταν να μειώσουν σε 65-50 στο τέλος της περιόδου.

Η διαφορά ανέβηκε και πάλι μετά την τεχνική ποινή του Ισπανού Ορτίθ στον πάγκο του Ολυμπιακού, όμως εκεί ο Μπαρτζώκας τα... έπαιξε όλα για όλα. Ο Σπανούλης βγήκε έξω για να πάρει ανάσες, ο Περπέρογλου πέρασε στη θέση "4", ο Χάινς ήταν πολύ καλός και οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 67-58. Ο Λο έκανε αμέσως μετά το 71-64 με 5 συνεχόμενους πόντους (στο 37'), όμως τα μεγάλα σουτ από τον Φάρμαρ κράτησαν σ απόσταση ασφαλείας την Εφές. Το σκορ έγινε 80-67 στο 38' κι εκεί τελείωσαν όλα... Το τελικό 83-72 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Τούρκους στις εξέδρες και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του Μαχμουτί...

Εκεί οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έχουν άλλη μια ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ, έχοντας πάρει και το μάθημά τους...

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72.

Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 17(3), Βούγιασιτς 8(2), Ερντέν 15, Τουντσερί, Σιπ 7(1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 15(1), Λούκας 13(1), Μπάρατς 4.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 19(3), Άντιτς 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 9(1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 5, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11(2), Παπανικολάου 3(1), Κατσίβελης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ