2013-04-17 17:29:05
Φωτογραφία για Ιστορίες Ζωής: Το συνοικέσιο που έγινε εφιάλτης
Η Τάνια γνώρισε τον σύζυγό της από γραφείο συνοικεσίων. Σκέφτηκε ότι μαζί του ίσως να είχε την όμορφη ζωή που είχε ονειρευτεί Αυτό που πάντα ήθελε η γυναίκα αυτή, ήταν να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια αλλά δεν περίμενε ποτέ αυτά που ακολούθησαν. Αφού παντρεύτηκε τον άνθρωπο που γνώρισε, είδε το πραγματικό του πρόσωπο. Ένα πρόσωπο τρομακτικό και βίαιο απέναντι της. Η Τάνια είναι ακόμη μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Πως γνώρισες τον άνθρωπο που μετέπειτα παντρεύτηκες;

Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό πριν απο 25 χρόνια. Στα 18 μου οι γονείς μου άρχισαν να με πιέζουν να βρω άμεσα κάποιον να παντρευτώ, να κάνω οικογένεια. Έτσι είχαν μάθει και οι ίδιοι. Πίστευαν ότι ο σκοπός της ύπαρξης των γυναικών ήταν να παντρευτούν μικρές και να κάνουν οικογένεια. Ούτε σπουδές, ούτε καριέρα, ούτε τίποτα. Εγώ πάντα είχα μάθει να τους υπακούω. Όταν έιδαν ότι δυσκολευόμουν να διαλέξω κάποιο αγόρι απο το χωριό, με έστειλαν σε γραφείο συνοικεσίων
. Εκεί γνώρισα τον άνθρωπο που έγινε αργότερα ο πατέρας του παιδιού μου και ταυτόχρονα ο εφιάλτης της ζωής μου. Εγώ ήμουν 20 ετών και αυτός 38. Είχε καλή δουλειά στο δημόσιο, φαινόταν ήσυχος και γλυκός άνθρωπος. Δεν τον ερωτεύτηκα αλλά πίστευα οτι θα είχα μια καλή και ισορροπημένη ζωή μαζί του. Στους 3 μήνες ζήτησε να με παντρευτεί. Ήρθε στο χωριό να με ζητήσει και 6 μήνες μετά την γνωριμία μας παντρευτήκαμε. Δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά να φτάσει σε γάμο με άλλη γυναίκα γιατί μου έλεγε ότι όλες μακριά απο την δική του ιδιοσυγκρασία.

Πώς ήταν ο πρώτος καιρός στον γάμο; Δεν είχε δείξει ακόμη το αληθινό του πρόσωπο;

Ο πρώτος καιρός έδειχνε να περνάει ήρεμα. 2 μήνες μετά τον γάμο έμεινα έγκυος. Μετά την γέννηση του γιού μας άλλαξε τελείως η συμπεριφορά του. Δεν μπορώ να πω ότι ποτέ μου έδειχνε ότι ήταν ευαίσθητος, τρυφερός, ρομαντικός. Ίσα ίσα ήταν πάντα αγέλαστος, σοβαρός, ένιωθα ότι απλά ήμουν αντικείμενο που του άνηκε. Αλλά ήξερα ότι δεν υπάρχει έρωτας. Ήμουν απλά η γυναίκα που θα του έκανε παιδιά. Ώρες ώρες έπιανα τον εαυτό μου να φαντάζεται πως θα ήμουν αν παντρευόμουν απο έρωτα αλλά έβλεπα ότι δεν μου έλειπε τίποτα και ότι οι γονείς μου έδειχναν ευτυχισμένοι με την ζωή μου, οπότε ήμουν καλλυμένη.

Ήμουν ακόμη στην περίοδο λοχείας όταν με κακοποίησε για πρώτη φορά. Είχα κάνει ένα μικρό λαθος στο μαγείρεμα και για πρώτη φορά άρχισε να φωνάζει και στο τέλος με χτύπησε. Δυο-τρία χαστούκια μόνο αλλά ήταν η πρώτη φορά. Είπα να μην δώσω σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί απλά να είχε νεύρα και ξέσπασε σε μένα.

Πως έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο;

Ένα μήνα μετά την πρώτη φορά που σας περιέγραψα, είχε γυρίσει βράδυ στο σπίτι μετά απο έξοδο με φίλους του. Είχε πιεί αρκετά. Ζήτησε να έχουμε σεξουαλική επαφή αλλά αρνήθηκα. Ήμουν πολύ κουρασμένη. Τότε με έπιασε απο τα μαλλιά, άρχισε να με χτυπάει. Γύρω στα δέκα λεπτά με χτυπούσε όπου έβρισκε. Βαρέθηκε, με άφησε και πήγε για ύπνο. Πήρα τηλέφωνο στο χωριό στην μητέρα μου και με κλάματα της τα διηγήθηκα όλα. Μού είπε να ηρεμήσω και να κοιτάξω να τον υπακούω. Αυτό προσπάθησα να κάνω άλλα πιά ήταν όλο και πιό δύσκολα. Άρχισα να βλέπω ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Άρχισε να με χτυπάει καθημερινά. Με έχει πάρει απο τα μαλλιά και με έσερνε στις σκάλες. Με έχει κρατήσει κλειδωμένη μέσα στο μπάνιο για μια ολόκληρη μέρα. Έπαιρνε το παιδί και το πήγαινε στην μητέρα του λέγοντας ποως μόνο η μητέρα του είναι ικανή να το μεγαλώσει σωστά. Στους γονείς μου ντρεπόμουν να μιλήσω. Πίστευα ότι θα μου έλεγαν να μείνω μαζί του και να του κάνω όλα τα χατήρια γιατί έτσι πρέπει. Έμεινα κλεισμένη μέσα στο σπίτι μέχρι και έναν ολόκληρο μήνα. Αυτός πια ήταν αλκοολικός και ξεσπούσε με το παραμικρο πάνω μου. Πολλές φορές είχε αρπάξει την ζώνη του και με χτυπούσε ανελέητα.

Πως αποφάσισες να ξεφύγεις και να απαλλαγείς απο αυτόν τον εφιάλτη;

Το παιδί μου ήταν ενός έτους και η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Φοβόμουν ότι αργά ή γρήγορα θα με σκότωνε. Μέσα στην νύχτα που αυτός κοιμόταν μεθυσμένος, πήρα το παιδί και πήγα να τον καταγγείλω στο αστυνομικό τμήμα. Πήγα να μείνω στους δικούς μου και τους τα εξήγησα όλα. Όσο κι αν παρακαλούσε να γυρίσω και να αποσύρω την μήνυση, όσες υποσχέσεις και να μου έδινε ότι θα άλλαζε εγώ ήμουν αποφασισμένη να πάρω την ζωή στα χέρια μου.

Σήμερα πως είναι η ζωή σου;

Σήμερα ζω μόνη με το παιδί μου, έχοντας την βοήθεια των γονιών μου. Έχω αρχίσει να ηρεμώ απο όλη αυτην την περιπέτεια, έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα να μη με πλησιάζει αυτός και προσπαθώ να ξαναφτιάξω την ζωή μου. Θέλω απλά να μιλήσω σε όλες τις γυναίκες και να τις παρακαλέσω αν ζουν ίδια ή παρόμοια περιπέτεια με την δική μου, να μην φοβούνται να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Δεν αξίζει. Πρέπει να κάνουν καταγγελία και να φεύγουν όσο μπορούν πιο μακρια απο αυτά τα τέρατα, όπως τους αποκαλώ εγώ. Δεν πρέπει να κάνουν το λάθος που έκανα εγώ και περίμενα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξυπνήσω thousandnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ