2013-04-17 13:56:31
Φωτογραφία για Πάτρα: Oλοκληρώθηκε η άσκηση αντιμετώπισης σεισμού στα σχολεία - Δείτε φωτο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων η άσκηση σεισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 9.30 το πρωί, βάση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης εκκένωσης κάθε σχολικού κτιρίου, με συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος, στους προεπιλεγμένους χώρους καταφυγής. Για το σκοπό αυτό, στις 9.30 το πρωί, όλοι οι διευθυντές ταυτόχρονα, έλαβαν ένα SMS, που σήμανε την έναρξη της άσκησης και 20 λεπτά αργότερα, έλαβαν ένα δεύτερο SMS, που δήλωνε το τέλος της άσκησης.

Όλα κύλισαν σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών, με κατάρρευση εσωτερικής τοιχοποιίας, εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του κτιρίου και απεγκλωβισμό μαθητών.

Μετά την άσκηση στο 3ο Λύκειο, ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση μέσα στο σχολείο, με τη συμμετοχή όλων, την οποία παρακολούθησαν διαδικτυακά οι μαθητές των υπολοίπων σχολείων.


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέας Φίλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την απόλυτη επιτυχία της άσκησης, στη διάρκεια της οποίας όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με το σενάριο» και παράλληλα, «ευχήθηκε να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμοστούν σε πραγματικό γεγονός». Ο κ. Φίλιας, τόνισε για μια ακόμα φορά, ότι «σκοπός της άσκησης, ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού».

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, την Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης και την Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., της Δ.Ε.Η. του ΕΚΑΒ, και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ