2013-04-17 13:51:19
Φωτογραφία για Εντατικοποιούν τις ενέργειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους
Του Νίκου Στέλγια

Ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι έχει έρθει η ώρα για την άρση των περίφημων απομονώσεων

 Ο κ. Έρογλου αναρωτήθηκε «δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε εδώ 45 και χρόνια. Θα το καταφέρουμε τώρα; Αυτό θα το δούμε στο τραπέζι των συνομιλιών».

Την τελευταία περίοδο στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής έχουν αυξηθεί οι αναφορές στην υποτιθέμενη αναβάθμιση της θέσης της τουρκοκυπριακής πλευράς στην διεθνή κοινότητα.

Την Τρίτη, στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμβου προσγειώθηκε μια πτήση charter από την Δανία. Οι τουρκοκύπριοι υπάλληλοι καλωσόρισαν τους Δανούς τουρίστες με ανθοδέσμες ενώ την ίδια στιγμή τα τκ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγω για μια σημαντική εξέλιξη, η οποίααφορά το μέλλον της τκ κοινότητας. Η πτήση charter πραγματοποιήθηκε με βάση την συνεργασία της δανέζικης εταιρίας turistrejser και της τκ ηγεσιας.

Σήμερα, στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής ξεκινούν οι λεγόμενοι πανεπιστημιακοί αγώνες της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας. Στους αγώνες συμμετέχουν 7 χώρες και η τκ ηγεσια αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την εκδήλωση. Μιλώντας στην εναρκτήρια τελετή, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι έχει έρθει η ώρα για την άρση των περίφημων απομονώσεων.


Σε μια άλλη δήλωση του, ο κ. Έρογλου αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε εδώ 45 και χρόνια. Θα το καταφέρουμε τώρα; Αυτό θα το δούμε στο τραπέζι των συνομιλιών.

*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ