2013-04-17 04:38:55
Φωτογραφία για Ο πρίγκιπας Harry αψηφεί τους τρομοκράτες
Ανησυχίες για μια επίθεση στον Μαραθώνιο του Λονδίνου την ερχόμενη Κυριακή προκάλεσε η διπλή έκρηξη στη Βοστώνη χθες που... άφησε τρεις ανθρώπους νεκρούς και 144 τραυματίες. Σύμφωνα με τις Αρχές, αυξημένα θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για να προστατευθούν από ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές. Όπως είπε η επικεφαλής της ασφάλειας του λονδρέζικου μαραθωνίου, υπάρχει ήδη ένα σχέδιο ασφαλείας και θα επανεξεταστούν τα μέτρα που ήδη αναμένονται να ληφθούν για την αθλητική διοργάνωση σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Μαραθωνίου, σύμφωνα με το BBC.

Το αθλητικό αυτό γεγονός διοργανώνεται από το 1981, ενώ πέρυσι συμμετείχαν περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι. Παρά το θλιβερό γεγονός στον Μαραθώνιο της Βοστώνης πολλοί από τους εφετινούς δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, επιμένουν ότι δεν θα αποσύρουν την αίτησή τους και θα λάβουν κανονικά μέρος στο ετήσιο αυτό event.


Τους δρόμους του Λονδίνου απ' όπου θα περάσουν οι συμμετέχοντες του Μαραθωνίου αναμένεται να καακλύσουν περίπου 500.000 θεατές. Η διαδρομή ξεκινά από το Blackheath και ολοκληρώνεται κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Κεντρικά σημεία από τα όποία διέρχεται είναι τα Tower Bridge, Canary Wharf και Big Ben.

Από την πλευρά του το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας Harry θα παρευρεθεί κανονικά στον Μαραθώνιο, παρά τη θηριωδία στη Βοστώνη. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανακτόρων, σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας δεν έχει σκοπό να ακυρώσει την εδώ και αρκετό καιρό προγραμματισμένη υποχρέωσή του εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου μετά τις εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Harry είναι πρέσβης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου και σκοπεύει να απονείμει τα μετάλλια στους νικητές του μίνι μαραθωνίου, στους άνδρες και γυναίκες της ελίτ κατηγορίας και τους νικητές των αγώνων IPC Athletic Marathon World Cup με αναπηρικά καροτσάκια, δείχνοντας ότι αψηφεί τους τρομοκράτες της Βοστώνης και όποια απειλή. Ωστόσο, αναμένεται ότι η ασφάλεια της Σκότλαντ Γιαρντ θα αυξηθεί δραματικά γύρω από τον νεαρό πρίγκιπα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ