2013-04-16 22:25:08
Φωτογραφία για O Βασίλης Κατσικονούρης στη Πάτρα - Eπίτιμο μέλος του «Ρεφενέ»
Με αφορμή την παράσταση του έργου του «Καλιφόρνια Ντρίμιν», βρέθηκε στη πόλη μας οικογενειακώς, ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας, φιλοξενούμενος του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ», το τριήμερο 12-14 Απριλίου. Το μεσημέρι του Σαββάτου στον κήπο του βιβλιοπωλείου «ΠΟΛΥΕΔΡΟ» 6μελής ομάδα μελέτης του «Ρεφενέ» (Μ. Γεωργαλά, Λ. Ζώτου, Ε. Κουτροκόη, Η. Κωστοπούλου, Ε. Μιχάλης, με την καθοδήγηση της φιλολόγου και σκηνοθέτιδας της παράστασης Μ. Σιδηρά) πήρε συνέντευξη από τον Β. Κατσικονούρη για τον τρόπο γραφής του, τις θεματικές προτιμήσεις και την τυπολογία των ηρώων του. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από έργα του και ο ποιητής Γιάννης Χρυσανθόπουλος κατέθεσε την προσωπική του εντύπωση για τον συγγραφέα.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και το τιμητικό αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό ουζάκι σε πεζόδρομο της πόλης. Λίγες ώρες αργότερα, στο θέατρο «Αγορά» έλαβε χώρα η επίσημη πρεμιέρα του «Καλιφόρνια Ντρίμιν», όπου παρευρέθηκαν εκτός του συγγραφέα η σύζυγος του Δημάρχου Πατρέων Μ
. Δημαρά, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σιγαλός, Π. Βαφέας, Χ. Στανίτσας, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας Ν. Πατρώνη, τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Μ. Σταματιάδου, Α. Σκαρμέας, η Χ. Καρλιαύτη, η Σ. Μαυρίδη, ο Κ. Μακρής, ο ιστορικός Β. Λάζαρης, η κριτικός-θεατρολόγος Χ. Κόκκοτα, ο λογοτέχνης Σ. Ιντζεγιάννης, η συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της ΔΕ.ΠΑ.Π Β. Αγγελοπούλου, ο ιδιοκτήτης του «Πολύεδρου» Κ. Καπέλας, η Ν. Ράγιου, ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΚ Χ. Καρκούλιας, η καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΚΔΕΠΑΚ Μ. Κουρμπανά, εκπρόσωποι ερασιτεχνικών ομάδων και άλλοι συμπολίτες που συνέρρευσαν από νωρίς να χαρούν τη βραδιά.

Η παράσταση της πατρινής ομάδας καταχειροκροτήθηκε καθ’ όλη τη διάρκειά της, κερδίζοντας από τα πρώτα λεπτά το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Β. Κατσικονούρης, υποκλίθηκε μαζί με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές, εκφράζοντας τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για τον τρόπο που ανέβηκε το έργο. Συνομίλησε με πολλούς θεατές, έγινε επίτιμο μέλος του «Ρεφενέ» και δεν δίστασε, όταν έκλεισαν οι πόρτες, να παίξει ο ίδιος μια σκηνή του έργου του, δίπλα στους ερασιτέχνες που ανέδειξαν τον λόγο του.

Στο εορταστικό δείπνο, μετά την παράσταση, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του με όλα τα μέλη του συλλόγου και προσκάλεσε το «Ρεφενέ» στην Αθήνα, να παρουσιάσει το έργο. Την Κυριακή ξεναγήθηκε στη πόλη και έφυγε υποσχόμενος, να επιστρέψει σύντομα.

Το Καλιφόρνια Ντρίμιν (1ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου για το 2002) θα παίζεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) μέχρι τις 28 Απριλίου, με ώρα έναρξης 21:15 και τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2610-225584 και 6955514155 (11:00-13:00 το πρωί και 18:00-21:00 το απόγευμα).
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλλάζει ο Cydia?
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλλάζει ο Cydia?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ