2013-04-16 10:07:05
Φωτογραφία για Καληνύχτα ΑΕΚ!
του Στρατή Μαζίδη

Η ΑΕΚ δέχεται γκολ στο 87ο λεπτό στο ΟΑΚΑ από την ομάδα της Θράκης. Ένας χαμός επακολουθεί Είμαι σίγουρος ότι από όσους μπούκαραν στο γήπεδο, ελάχιστοι έζησαν στιγμές όπως αυτές της φωτογραφίας με τον Τόνι Σαβέβσκι να σκοράρει στην Τεργέστη σε βάρος της Μίλαν κάνοντας το 0-1 μέχρι ο Μπάγεβιτς να ταμπουρώσει την ομάδα του αδικαιολόγητα πίσω και να δεχθεί δύο γκολ από τον ανερχόμενο τότε κεντρικό αμυντικό Κριστιάν Πανούτσι.

Νομίζω πως είναι ένα τέλος εποχής για το ιστορικό σωματείο από την Πόλη και θα ήθελα να πω “καληνύχτα ΑΕΚ” με την ευχή σύντομα να της ξαναπούμε “καλημέρα”.

Θέλω να την ευχαριστήσω για τις όμορφες κόντρες με τους συμμαθητές μου στα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου τότε που με τον Παναθηναϊκό κονταροχτυπιούντουσαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Πηγαίναμε στο γήπεδο να δούμε την ομάδα του Οσιμ και είχαμε στο αυτί το ραδιοφωνάκι καρφωμένο στην Ερα Σπορ να δούμε τι κάνει η ΑΕΚ στην Ξάνθη, στην Κόρινθο, στη Νίκαια, στην Κατερίνη. Και μια σκόνταφτε ο ένας, μια ο άλλος.


Θυμάμαι παίζαμε με Κόρινθο στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ έχανε στη Νίκαια 3-0 στο 20λεπτο. Τελικά έχασε 4-3. “Κράτα #$@#$# Κουρκούνα!” φώναζαν κάποιοι για τον γκολκίπερ του Ιωνικού… Και πόσα άλλα να θυμηθεί κανείς Τι εξαιρετική ομάδα η ΑΕΚ τότε με Δημητριάδη, Σαβέβσκι, Τσιάρτα, Αλεξανδρή, Μανωλά, Κλόπας, Παπαϊωάννου, Μπατίστα, Σαμπανάτζοβιτς, Σλίσκοβιτς, Μητρόπουλο.

Είχε φινέτσα. Αλλά και όταν ξαναπήγε ο Ντούσαν ποιος θα ξεχάσει τα 6 καταπληκτικά ματς στο Champions League και ιδίως τα ματς με τη Ρεάλ; Το 2-2 στη Μαδρίτη και το 3-3 στη Φιλαδέλφεια.

Ή τη χρονιά του Φερέρ και τις νίκες με Μίλαν και Λιλ;

Πολλά μπορώ να θυμηθώ από την ΑΕΚ. Ακόμη και το ιστορικό της γήπεδο που έτυχε να πάω κάποτε για έναν αγώνα Champions League του Παναθηναϊκού με τη Δυναμό Κιέβου.

Είναι κρίμα που μετά από χρόνια θα θυμάμαι και στιγμές σαν τη σημερινή που πολύ φοβάμαι ότι θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες.

Καμιά φορά όμως είναι απαραίτητο να διαλυθεί κάτι για να οικοδομηθεί πιο γερό. Αυτό ας έχουν στο μυαλό τους οι φίλοι ΑΕΚτζήδες και ιδίως όσοι έζησαν στο παρελθόν μεγάλες χαρές με την ΑΕΚ.

Μην ασελγείτε λοιπόν πάνω στην ΑΕΚ. Μη μπουκάρετε μέσα κάνοντας την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη. Στηρίξτε την ομάδα σας.

Όπως είχε πει κι ο προπονητής της Σέρα Φερέρ πριν το 1-0 επί της Μίλαν, “θα θελα να δω -ξανά- μια μεγάλη ΑΕΚ”.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ