2013-04-15 20:22:02
Φωτογραφία για «Ισοπεδωτικής λογικής το σχέδιο για τους δημοσίους υπαλλήλους»
Το σχέδιο για τις απομακρύνσεις υπαλλήλων θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση και αποδιάρθρωση στη λειτουργία του δημοσίου, υπογράμμισε... ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας αρνητική την κατάληξη των συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα.

Μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι: «Αυτό που ζήσαμε όλους τους τελευταίους μήνες, που είχε ανοίξει αυτή η συζήτηση γύρω από το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ουσιαστικά ήταν ένα χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμφωνίας σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο, και συνολικά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

«Ουσιαστικά καταλήξαμε σε κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί όταν είχε ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο. Σε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα έχει υιοθετήσει «μια λογική ισοπεδωτική με μόνο γνώμονα την πάση θυσία μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, υλοποιώντας μια δογματική αντίληψη περί δημοσίου που θέλει απλά να μειώσει το κόστος λειτουργίας του, αγνοώντας όμως ότι αυτά τα μέτρα ουσιαστικά υπονομεύουν την οικονομία».


«Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια θετική πλευρά, μια θετική κατάληξη έστω», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Δεν μιλάνε για αντικατάσταση θέσεων σε οργανισμούς που καταργούνται. Άρα, το ένας προς ένας δεν θα συμβεί. Όταν έχουμε για παράδειγμα απολύσεις εκεί που συγχωνεύεται ή καταργείται ένας οργανισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία αντικατάσταση. Νομίζω ότι έτσι είναι τα πράγματα, λίγο σκοτεινά ή μάλλον πολύ σαφή και δεν θέλουν να μας πουν πώς ακριβώς είναι».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ