2013-04-15 12:50:50
Φωτογραφία για Δεκαέξι νεκροί σε επιδρομή σε ένα χωριό με κουρδική πλειοψηφία στη Συρία
Βηρυτός, 14 Απρίλη 2013 (AFP) -  (μτφ. Κριστιάν)

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν ένα μαχητικό αεροπλάνο βομβάρδισε ένα χωριό με κουρδική πλειοψηφία στη βόρειο-ανατολική Συρία, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, όταν ένα μαχητικό αεροπλάνο βομβάρδισε το χωριό Haddad με κυρίως κουρδικό πληθυσμό», δήλωσε αυτύ η οργάνωση.

«Αν και αυτή η περιοχή είναι πολύ ήσυχη, υπάρχει μια αντάρτικη θέση σε αυτό το χωριό. Ωστόσο, δεν είναι αυτή που ήταν ο στόχος, αλλά σπίτια αμάχων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του OSDH Rami Abdel Rahman του οποίου οι πληροφορίες βασίζονται σε ένα τεράστιο δίκτυο ακτιβιστών και πολιτικών και στρατιωτικών γιατρικών πηγών.

Στη βόρεια Συρία, ο κουρδικός πληθυσμός είχε φθάσει σε συμβιβασμό με το καθεστώς και τους αντάρτες για να αποτραπεί η περιοχή από το να γίνει ένα πεδίο μάχης.

Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες, φέρεται ότι οι Κούρδοι μαχητές έχουν ενταχθεί στους Σύρους αντάρτες σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ άλλων στη γειτονιά του Σέιχ Maqsood στο Χαλέπι.

Institut Kurde de Paris
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ