2013-04-15 01:14:03
Φωτογραφία για «Απαραίτητο ένα τρίτο κούρεμα για την Ελλάδα»
Καμπανάκι κινδύνου για το μέλλον της ευρωζώνης κρούει σε συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σημειώνοντας... σε συνομιλητές του ότι «η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν θα δημιουργηθεί, υπάρχει σήμερα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο για να αποφύγει την απομόνωση και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός πόλου μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ που να εκπροσωπεί τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη δημιουργίας ενός πόλου μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, που να εκπροσωπεί τις δημοκρατικές, εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Μάλιστα, ο Κώστας Σημίτης φέρεται να απαντά σε όσους αντιστέκονται σε αυτή τη συνεννόηση: «Τι θα πει δεν θέλουν; Να θελήσουν. Την προηγούμενη φορά που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις αφίχθη ο Παπάγος!». Την ίδια ώρα, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρουν τη θέση του ότι η Ελλάδα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για το τι ζητεί, τι είδους συμπαράσταση επιδιώκει και ποια θέματα είναι σε θέση να προωθήσει και να βρει αξιόπιστες λύσεις.


«Εμείς πρέπει να έχουμε σχέδιο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στη διαπραγμάτευση, με στόχο να αποφύγουμε την περιθωριοποίησή μας» επισημαίνει ο κ. Σημίτης. Τέλος, εκφράζει την άποψη ότι η οικονομική πολιτική του Βορρά πρέπει να γίνει πιο ελαστική και να δοθεί βοήθεια στον Νότο.

«Η ΕΚΤ οφείλει να εκμεταλλευθεί τα περιθώρια που της προσφέρονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και να μην αρνηθεί την αύξηση του πληθωρισμού στο 3%-3,5%, ώστε να σταθεροποιηθούν πολιτικά οι χώρες του Νότου. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ένα τρίτο κούρεμα του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, κρίνεται μάλλον απαραίτητο», είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομα του με την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του κοινού νομίσματος.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ