2013-04-14 11:40:15
Φωτογραφία για Τι να τρώμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή κάθε γυναίκας.

Σε περίπτωση που το βιώνουμε πρώτη φορά είμαστε αγχωμένες, καθώς δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μεγαλώσει σωστά το έμβρυο.

Μην πανικοβάλεστε! Αρχικά ξεκινήστε από τη διατροφή σας. Επιλέξτε θρεπτικά γεύματα και καλό θα είναι το μενού να περιλαμβάνει 3 μεγάλα γεύματα ή 5 μικρά. Τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μπορείτε να παίρνετε τις ίδιες θερμίδες όπως και πριν, εφόσον τρώτε ποιοτικές θρεπτικές τροφές. Τους τελευταίους έξι μήνες το σώμα σας χρειάζεται περίπου 300 θερμίδες επιπλέον την ημέρα από ό,τι όταν δεν ήσασταν έγκυος.

Εντάξετε τις πρωτεΐνες στη μενού σας! Εσείς και το μωρό σας εξαρτάστε πολύ από τις πρωτεΐνες, το θρεπτικό συστατικό που βοηθάει στην καλή ανάπτυξη των ιστών. Για το λόγο αυτό να τρώτε ψάρι, θαλασσινά, μοχάρι, πουλερικά και αυγά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και λαχανικά. Τα λίπη είναι απαραίτητα στη διατροφή σας επειδή βοηθούν το σώμα σας να απορροφάει πολλές θρεπτικές ουσίες.


Είναι επίσης σημαντική πηγή ενέργειας και συμμετέχουν στο σχηματισμό κάποιων πρωτεΐνων σημαντικών για τη λειτουργία του οργανισμού. Οι τροφές που είναι καλές πηγές πρόσληψης λιπών είναι το κρέας, το γάλα, το τυρί, το βούτυρο, η μαργαρίνη και τα έλαια. Αν συμπεριλάβετε κάποια από αυτά στη διατροφή σας καθημερινά, στις σωστές ποσότητες, θα λαμβάνετε την απαραίτητη ενέργεια.

Επιπλέον ο σίδηρος είναι δομικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης του αίματος, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρά σας και, φυσικά, στα κύτταρα του μωρού σας. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το μοσχάρι, το κρέας άλλων ζώων ελευθέρας βοσκής, τα όσπρια, και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ