2013-04-13 17:16:24
Φωτογραφία για ΛΟ : ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ
Η ομαδικότητα, καθώς οι παίκτες έχουν το «εγώ» κάτω από το «εμείς», είναι το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον Έισι Λο.

Ο Αμερικανός γκαρντ, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, αναφέρθηκε στη δεύτερη νίκη των Πειραιωτών επί της Εφές Αναντόλου και το 2-0 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας, τη συνέχεια που κάθε άλλο παρά εύκολη προμηνύεται στην Κωνσταντινούπολη, τους συμπαίκτες του, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα όσα είπε Για το 2-0 επί της Εφές Αναντόλου: «Το κλειδί ήταν τα ριμπάουντ. Όταν καταφέραμε να ελέγξουμε τον συγκεκριμένο τομέα επιβάλλαμε το ρυθμό μας, σταματήσαμε το δικό τους κι είχαμε ένα εκπληκτικό κοινό να μας παρακινεί. Βέβαια, εκείνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Αναμενόμενο, αφού έχαναν με 1-0 και ήταν μεγάλη ευκαιρία τους για το «μπρέικ»! Όμως, η αντίδρασή μας ήταν η σωστή, δεν τα χάσαμε, παλέψαμε και γυρίσαμε γρήγορα το παιχνίδι υπέρ μας».


Για την επιθετική πολυφωνία του Ολυμπιακού: «Έχει τόσους μεγάλους παίκτες αυτή η ομάδα που δεν ξέρεις ποιος θα σκοράρει κάθε βραδιά. Έχεις το Σπανούλη, τον Πρίντεζη, εμένα, τον Κάιλ Χάινς, τον Παπανικολάου, τον Περπέρογλου, τον Άντιτς. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ κι αυτό μας βοηθά πολύ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος των επιτυχιών μας».

Για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα: «Η σειρά δεν έχει τελειώσει. Τώρα, πάμε στην έδρα τους, όπου θα έχουν εκείνοι το πλεονέκτημα του κόσμου τους. Θα είναι δύσκολο να νικήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί παίζουμε πολύ καλά τώρα. Στόχος μας -χωρίς αμφιβολία- είναι να πετύχουμε μία τρίτη νίκη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και να προκριθούμε στο Λονδίνο. Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση τώρα όσον αφορά στην πρόκριση στο Final Four».

Για το Δημήτρη Κατσίβελη: «Νομίζω το «κλειδί» είναι η αυτοπεποίθηση. Είναι νέο παιδί και χρειάζεται να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Όσο παίζει τόσο καλύτερος θα γίνεται. Διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένας πόιντ γκαρντ. Μπορεί να πασάρει εξαιρετικά, να σουτάρει, είναι πολύ αθλητικός, πιέζει στην άμυνα. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή του και όπως είπα αυτό θα γίνει μόνο μέσα από χρόνο συμμετοχής. Έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

Για τα όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό: «Αυτά ονειρεύεται κάθε παίκτης: τίτλους, Final Four, τελικούς. Η αλήθεια είναι πως απολαμβάνω να παίζω μπάσκετ στον Ολυμπιακό. Είμαστε ένα γκρουπ παικτών χωρίς εγωισμούς, συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να βρούμε το σωστό σύστημα κάθε φορά για να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν εκπληκτική αίσθηση πέρυσι να είμαι πρωταθλητής Ευρώπης και για αυτό επέλεξα να παραμείνω εδώ για ακόμα μία σεζόν. Είμαστε περίπου οι ίδιοι παίκτες με πέρυσι, είχαμε και φέτος τα σκαμπανεβάσματά μας όπως πέρυσι κι ας ελπίσουμε πως θα έχουμε και το ίδιο αποτέλεσμα».

Για το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρωνόμαστε σε αυτούς. Μόνο σε εμάς. Τώρα, σκεφτόμαστε μόνο τον επόμενο αγώνα με την Εφές Αναντόλου και με τον Παναθηναϊκό θα ασχοληθούμε όταν θα τους αντιμετωπίσουμε ξανά για το ελληνικό πρωτάθλημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ