2013-04-13 17:07:04
Φωτογραφία για Οι πυρκαγιές στο Ηράκλειο που παραλίγο να κοστίσουν ζωές
Επιμέλεια: Γιώργος Παπαδάκης

Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές εκ των οποίων η μία οφείλεται σε εμπρησμό συγκλόνισαν την πόλη του Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα.

Και στις τρεις, χρειάστηκε να επέμβει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ παράλληλα από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Κάθε πυρκαγιά και μία ξεχωριστή περίπτωση.

Όπως και να' χει όμως και στις τρεις περιπτώσεις η περιουσία των ανθρώπων που χάθηκε δεν γυρίζει πίσω από τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί ξανά ιδρώτας και πολλή δουλειά για στηθεί από την αρχή αυτό που σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε στάχτη. Οι τρεις πυρκαγιές που συγκλόνισαν και που αξίζει να θυμηθούμε είναι οι εξής:

1) Πανικός από φωτιά σε πλυντήριο αυτοκινήτων στο Ηράκλειο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2013 στην οδό Βοσπόρου στη Νέα Αλικαρνασσό από φωτιά που ξέσπασε σε πλυντήριο αυτοκινήτων ξεσηκώνοντας τους κατοίκους και θέτοντας σε συναγερμό την πυροσβεστική υπηρεσία. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες στην 1 τα ξημερώματα και γρήγορα εξαπλώθηκε σε σταθμευμένα οχήματα καταστρέφοντας ολοσχερώς έξι και κάνοντας ζημιές σε άλλα δυο.


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και 12 άνδρες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά τρεις ώρες αργότερα δίνοντας πραγματική μάχη. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές ύψους 80.000 ευρώ ενώ εκτός από τα οχήματα καταστράφηκαν μηχανήματα του πλυντηρίου ενώ ζημιές υπέστη και το κτήριο. Η φωτιά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών προήλθε από εμπρησμό.

2) Κάηκε ολοσχερώς διαμέρισμα στη Θέρισσο - Στο νοσοκομείο η ιδιοκτήτρια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο στην οδό Βιζυηνού 6 στη Θέρισο στις 12.45 το μεσημέρι της 8ης Μαρτίου 2013. Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες και στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 άνδρες όπου και επιτυχώς έσβησαν τη φωτιά πριν εκείνη προλάβει να επεκταθεί και στα διπλανά σπίτια.

Ωστόσο στο συμβάν έφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο κλήθηκε από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία να παραλάβει μία 72χρονη η οποία υπέστη εγκαύματα και χρειάστηκε να διακομισθεί στο ΠΑΓΝΗ. Η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό όμως από την πυρκαγιά οι ζημιές που προκλήθηκαν στον διαμέρισμα ήταν σοβαρές αφού το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.

3) Πανικός από φωτιά σε σπίτι στο Ηράκλειο - Τεράστια καταστροφή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου 2013 στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Ξενάκη αρ. 6 μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε διώροφη κατοικία. Στο σημείο έφτασαν άμεσα 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 άνδρες που ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, πριν αυτές επεκταθούν σε διπλανά σπίτια, ενώ έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά είναι πυκνοκατοικημένη.

Στο διαμέρισμα προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Στο σημείο παρέμειναν για αρκετή ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να είναι σε απόγνωση.

4) Πανικός από φωτιά σε παιχνιδούπολη - Τεράστια καταστροφή (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η φωτιά ξέσπασε στην παιχνιδούπολη της Αθηναϊκής Αγοράς που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστή.

Συναγερμός είχε σημάνει στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου 2013. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή του Λάκου, κοντά στο παλιό Πανάνειο. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε δίπλα στην παιχνιδούπολη της Αθηναϊκής Αγοράς που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστή, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα και με περισσότερους από 15 άνδρες. Ύστερα από μία κυριολεκτική μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και λίγα λεπτά μετά να την σβήσουν.

Σε όλες τις παραπάνω πυρκαγιές οι ζημιές που κατέγραψαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλες με την πιο πρόσφατη αυτή στο πλυντήριο αυτοκινήτων να ξεπερνά τις 200.00 ευρώ.

prismanews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ