2013-04-10 15:11:05
Φωτογραφία για Hλεία: Σοβαρές καταγγελίες για εξόφθαλμες καταπατήσεις δασών
Σοβαρές καταγγελίες για καταπατήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, έκανε στο IONION FM, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου και νομού Ηλείας, Νίκος Νικολακόπουλος. Όπως κατήγγειλε με μεγάλη λύπη διαπιστώνει αρκετές καταπατήσεις δασών που έχουν καεί στον ορεινό όγκο της Ηλείας, κυρίως σε Ολυμπία και Κρέστενα.

Οι καταπατήσεις αφορούν καμένα δάση που γειτνιάζουν με χωράφια και οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε εκχέρσωση εκτάσεων που φτάνουν και τα 100τμ. ανά περίπτωση. Ο διοικητής της πυροσβεστικής σημείωσε ότι οι καταπατήσεις γίνονται αντιληπτές δια γυμνού οφθαλμού.

Αναφερόμενος στις συχνές πυρκαγιές που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα σημείωσε ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο την συγκεκριμένη περίοδο και οφείλονται σε αμέλεια αγροτών που καίνε λιόκλαρα. Οι αγρότες που προκαλούν την φωτιά στέλνονται κατηγορούμενοι στην δικαιοσύνη, που επιβάλει αυστηρές ποινές.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής συνέστησε στους πολίτες να μην ανάβουν φωτιές όταν στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τέλος αναφέρθηκε και στις σοβαρές ελλείψεις του πυροσβεστικού σώματος σε οχήματα και εξοπλισμό που προέρχονται από δωρεές ιδιωτών κατόπιν αιτήματος των αξιωματικών, που αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια… Το νέο τηλέφωνο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου είναι 26210 400 50 & 400 63.

Πηγή: ionionfm
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ