2013-04-09 18:01:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Έτσι όπως πάμε θα θρηνήσουμε θύματα..., έλεγαν oι περίοικοι χθες νύχτα στα Ψηλαλώνια
Παράπλευρες… απώλειες των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στα Ψηλαλώνια οι φθορές που προκλήθηκαν σε σταθμευμένα Ι.Χ., κυρίως στην οδό Σισσίνη αλλά και σε άλλους δρόμους γύρω από την πλατεία και την οδό Γούναρη.

Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα μια ηλικιωμένη γυναίκα ξέσπασε σε λυγμούς στην διασταύρωση Γούναρη και Χαραλάμπη έχοντας διαπιστώσει ότι το Ι.Χ. της οικογένειας της είχε υποστεί σημαντικές φθορές από τον πετροπόλεμο που είχε προηγηθεί. «Ποιος θα πληρώσει τώρα την ζημιά;» έλεγε και ξανάλεγε με δάκρυα στα μάτια. «Ρώτησε τους κυρίους στη γωνία», της απάντησε ένας εκ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, δείχνοντας προς την πλευρά των αστυνομικών.

Νωρίτερα, στις οδούς Σισίνη και Καρατζά οι περίοικοι «κλειδαμπαρώνονταν» για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα που είχαν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Στην οδό Σισίνη ένας πατέρας κρατώντας σφιχτά από το χέρι την μικρή του κόρη ρωτούσε έναν δημοσιογράφο πως αντιμετωπίζεται η επίδραση των χημικών
. «Βρεμένη πετσέτα, ε;» Λίγο πιο κάτω αστυνομικοί προσπαθούσαν ν’ απωθήσουν μια ομάδα αντιεξουσιαστών που εξακολουθούσε να πετάει πέτρες προς την πλευρά της πλατείας Ψηλαλωνίων. Αλλά και στους δρόμους γύρω από την πλατεία, κυρίως στο πάνω μέρος, «οργανώνονταν» μέλη της Χρυσής Αυγής, με πέτρες και ρόπαλα, προφανώς για να είναι σε θέση… μάχης σε περίπτωση «εφόδου» των αντιεξουσιαστών.

Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Το σκηνικό… εμπλουτίστηκε με τις φωτιές στους κάδους που έβαλαν οι αντιεξουσιαστές στη διασταύρωση της Γούναρη και της Σισσίνη και λίγο μετά μπροστά από το «Μαραγκοπούλειο». Η Αστυνομία, κάποια στιγμή, απώθησε από το σημείο τους πολίτες, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως προάγγελος πιθανής εφόδου στο υπό κατάληψη κτίριο και εκκένωσης του.

Μέσα από το κτίριο ακούγονταν συνεχώς συνθήματα κατά της Αστυνομίας, των δημοσιογράφων και της Χρυσής Αυγής.

Η Γούναρη έμεινε κλειστή για πάνω από τέσσερις ώρες. Οι περίοικοι, πέραν των λίγων που τάσσονταν υπέρ του ενός ή του άλλου «στρατοπέδου», συμφωνούσαν ότι «κάτι πρέπει να γίνει» και ότι «δεν πάει άλλο. Κάθε τρεις και λίγο έχουμε και επεισόδια…».

«Θα θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή μ’ αυτή την κατάσταση», έλεγε καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης που μένει στην οδό Ερενστρώλε.

Η κατάσταση αποφορτίστηκε λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί υποχώρησαν προς την πλατεία Ψηλαλωνίων και έξω από το «Μαραγκοπούλειο», δίπλα από τους φλεγόμενους κάδους, παρέμεναν 60 περίπου άτομα.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ