2013-04-08 12:18:35
Φωτογραφία για Νταβούτογλου: «Παράθυρο ευκαιρίας» στο Κυπριακό
Τη συμβολή των ΗΠΑ στην επίλυση του Κυπριακού περιμένει η Άγκυρα, όπως γνωστοποίησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μετά από τη χθεσινή του συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι «Ανέφερα στον κ. Κέρι ότι περιμένουμε από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το θέμα», είπε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση υπάρχει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» στο Κυπριακό, θέση με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί «παράθυρο ευκαιρίας», ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι μετά τις κυπριακές προεδρικές εκλογές δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις, οι οποίες θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά.

«Αν αξιολογηθούν σωστά και δεν επισκιαστούν από ψυχολογικούς παράγοντες και την οικονομική κρίση, μπορεί να αποδειχθούν η κατάλληλη ευκαιρία για μια μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι «η λύση του σημαντικού αυτού προβλήματος στην ανατολική Μεσόγειο θα εξασφαλίσει μια σημαντική ανακούφιση του ατλαντικού άξονα και κυρίως στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ε.Ε.». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ