2013-04-08 11:30:04
Φωτογραφία για Σκάλα Ερεσού: ακόμη περιμένουν να φτιαχτεί το κατεστραμμένο από την κακοκαιρία παραλιακό τοιχίο
Γράφει η Ανδρονίκη Κουτσαβλή

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Έτσι και οι μαγαζάτορες στη Σκάλα Ερεσού, έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για να είναι ανοιχτά τα καταστήματά τους το Πάσχα.

Εν αντιθέσει με τους επαγγελματίες που θέλουν να δείξουν μια καλή εικόνα στους τουρίστες για τον τόπο τους, η δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε πριν από δύο περίπου χρόνια, λόγω έντονου κυματισμού.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το 2011 και που προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στους επισκέπτες μιας από τις πιο τουριστικές περιοχές της Λέσβου.

Μιλώντας στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο κ. Μιχάλης Φραντζής, που διατηρεί εστιατόριο λίγα μέτρα πιο πέρα από το χαλασμένο κομμάτι του δρόμου, είπε ότι οι επιχωματώσεις που γίνονται κατά καιρούς, χαρακτηρίζονται δώρο άδωρο, αφού με τις πρώτες θαλασσοταραχές το υλικό-χώμα απομακρύνεται.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για αδράνεια της δημοτικής αρχής, που θα έπρεπε να τρέξει το ζήτημα καθώς προκαλείται μεγάλη ζημιά στον τουρισμό. Ειδικότερα, όσοι έρχονται στη Σκάλα Ερεσού δεν αποκλείεται να σχηματίζουν αρνητική εντύπωση, την οποία θα μεταφέρουν έξω, και αυτό θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του οικισμού.

Οι αρμόδιοι «Ελπίζω μέσα στο Μάιο να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη βατότητα», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λέσβου, Κώστας Φραγκόπουλος, και προσέθεσε: «Αυτό θα γίνει εάν και εφόσον μού το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι άνθρωποι», χωρίς να θέλει να επεκταθεί περαιτέρω.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν λίγες μέρες, επισκέφτηκε τεχνικός του Δήμου τόσο τη Σκάλα Ερεσού, όσο και την Πέτρα, όπου παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα, μικρότερης όμως κλίμακας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο κ. Φραγκόπουλος, αρχές της εβδομάδας θα έχουν αξιολογηθεί τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο τεχνικός και θα έχουν προσδιοριστεί και τα λεφτά που θα χρειαστούν για τα προσωρινής φύσεως έργα.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση του τοιχίου στη Σκάλα Ερεσού, ο κ. Φραγκόπουλος τόνισε ότι αυτή θα αργήσει ακόμη, καθώς δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δεν έχουν τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται. «Το μόνο που υπάρχει, είναι μία ακτομηχανική διερεύνηση», είπε ο αντιδήμαρχος που ανέλαβε αρχές του χρόνου τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Δικαιολόγησε απόλυτα τους κατοίκους της περιοχής για τις διαμαρτυρίες τους και υποστήριξε ότι ο Δήμος από το 2011 θα έπρεπε να τρέξει τις διαδικασίες.

lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ