2013-04-08 10:40:04
Φωτογραφία για Κίνημα Δεν Πλωρώνω: Όχι στο ξεπούλημα των παραλιών του Ωρωπού
Στην τοπικη εφημερίδα "Ωρωπος-Η επομενη μερα" ειδαμε σημερα να φιγουραρει σε πρωτοσελιδο δημοσίευμα η ειδηση του ξεπουληματος της παραλιας Ωρωπου σε ιδιωτες Ασπαζομενοι πληρως την γραμμη της τροικας και της κυβερνησης περι ιδιωτικοποιησεων και ξεπουληματος της δημοσιας περιουσιας, ο Οργανισμος Τοπικης Αυτοδιοικησης και ο Δημος Ωρωπου, βασει Κοινης Υπουργικης Αποφασης παραχωρει την παραλια σε ιδιωτη προς εκμεταλλευση.

Οπως ακριβως εγινε με τους εθνικους μας δρομους (βλ. διοδια), με την Ολυμπιακη, με τον ΟΠΑΠ, με τον χρυσο της Χαλκιδικης, με τις χωματερες σε Κερατεα και Γραμματικο και λιαν συντομως και στα πετρελαια Αιγαιου και Ιονιου ετσι ακριβως θελουν να κανουν και με τις παραλιες μας.

Κερδοφορες επιχειρησεις,με μεγαλα εσοδα για τα κρατικα ταμεια, απαξιωθηκαν, υποβαθμιστηκαν και τελικα ξεπουληθηκαν για ενα κομματι ψωμι σε ξενους και ντοπιους καπιτα-ΛΗΣΤΕΣ επενδυτες, με προσχημα τα εσοδα απο την "ενοικιαση" αυτων.


Φυσικα ουδεποτε ο λαος ερωτηθηκε ουτε ωφεληθηκε απο τετοιες ιδιωτικοποιησεις ή εκχωρήσεις σε ιδιώτες.

Ουτε συμμετεχοντας σε καποιο μεριδιο απο τα κερδη (καθως επισημα θεωρειται μετοχος) αλλα ουτε και σε θεσεις εργασιας.

Το Κινημα Δεν Πληρωνω ειναι θεσει και πραξει (epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2011/07/blog-post_03.html ).κατηγορηματικα αντιθετο σε καθε ειδους ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας.

Θεωρουμε οτι οι δρομοι, οι παραλιες, τα βουνα, ο ηλιος , ο αερας , το νερο, οι θαλασσες κλπ ειναι περιουσια του λαου και θα πρεπει να την απολαμβανει δωρεαν χωρις κανεναν νταβατζη-χαρατσοεισπραχτορα, που εχει ως μονο σκοπο το κερδος.

Καταγγελλουμε απεριφραστα την συναινεση του Δημου καθως και την κρατικη προσπαθεια εξαθλιωσης και ξεζουμισματος του ελληνικου λαου στερωντας του ακομη και τα βασικα αγαθα που η φυση προσφερει απλοχερα.

Δηλωνουμε οτι θα παλεψουμε με καθε δυνατο μεσον ως Κινημα Δεν Πληρωνω και μεσα απο την διευρυμενη λαικη παλη για την ανατροπη του υπαρχοντος συστηματος, αλλα και πιο ειδικα για τα τοπικα ζητηματα της καθε περιοχης.

Το Κινημα Δεν Πληρωνω Βορειας Αττικης θα ειναι οπως παντα παρον σε καθε προσπαθεια καταπατησης των δικαιωματων και των ελευθεριων των συνδημοτων μας, μεσα απο λαικες συνελευσεις, παρεμβασεις στις γειτονιες και στην λαικη αγορα, παραστασεις διαμαρτυριας σε Δημαρχεια, Εφοριες , ΔΕΗ αλλα και οπουδηποτε αλλου χρειαστει.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ!

epitropesdiodiastop.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ