2013-04-08 10:33:42
Φωτογραφία για ΤΑ ΝΕΑ: Μπλεγμένος και ο Καρούζος στο σκάνδαλο με τις offshore
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις της Διεθνούς Συμπράξεως Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), με «τα Νέα» να παίρνουν τη σκυτάλη αυτή τη φορά, καθώς κάνουν λόγο για offshore εταιρεία που έκανε εξαγωγές στο Ντουμπάι και συνδέεται με τον κατασκευαστή Γιάννη Καρούζο με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Στην υπόθεση, πέρα από τον προφυλακισμένο κατασκευαστή εμπλέκεται και ένα εμπορικό κέντρο στα νότια προάστια της Αθήνας αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη τα στοιχεία της ICIJ αποκαλύπτει πως στις 29 Σεπτεμβρίου 2008 μέσα σε μια μόνο ημέρα, offshore εταιρεία την οποία παρακολουθεί «στενά» το ΣΔΟΕ για το «Καρούζος-γκέιτ», απέκτησε τις μετοχές τριών άλλων εταιρειών οι οποίες είχαν για έδρα τον δημοφιλή φορολογικό παράδεισο τις Καραϊβικής, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και κυπριακό δικηγορικό γραφείο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 57χρονος Γιάννης Καρούζος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012 στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Γλυφάδα, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες έφθαναν αθροιστικά τα 19 χρόνια κάθειρξης έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με καταγγελίες πρώην συνεργατών του για ξέπλυμα χρήματος και για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Μιχάλη Λιάπη, ισχυρισμοί που δεν έχουν αποδειχθεί από τις έρευνες, αναφέρει η εφημερίδα.

Στη δικογραφία της υπόθεσης ο κ
. Καρούζος φέρεται να συμμετέχει και σε ύποπτες πράξεις μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω offshore, με τα στοιχεία της ICIJ να ενοχοποιούν την κυπριακή Zoulian Trustees Limited, μέτοχο της εταιρείας στην οποία ανήκε το εμπορικό κέντρο του Καρούζου στην οδό Καλαμακίου στο Καλαμάκι Αττικής. Η Zoulian Trustees, είχε αποκτήσει μετοχές της Kalamakiou Cyprus Ltd, στην οποία είχε μεταβιβαστεί το ακίνητο του κ. Καρούζου. Η δηλωμένη διεύθυνση της Zoulian Trustees στην Κύπρο συμπίπτει με αυτήν του δικηγορικού γραφείου Kinanis Law and Consulting, των Χρήστου και Παναγιώτη Κινάνη.

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της πως αποκαλύφθηκαν τα ονόματα διευθυντών οι οποίοι είχαν τον ρόλο του «μπροστινού» σε δεκάδες εταιρείες ταυτόχρονα, αλλά και αυτά των επαγγελματιών του χώρου οι οποίοι έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συσταθούν offshore από Ελληνες επιχειρηματίες σε φορολογικούς παραδείσους της Καραϊβικής και του Ειρηνικού.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ