2013-04-08 03:16:56
Φωτογραφία για Μαυροβούνιο: Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως νίκησαν στις εκλογές
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς διεκδίκησε τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, στηριζόμενος... στην καταμέτρηση των ψήφων από το κυβερνών κόμμα, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι ο υποψήφιός τους προηγείται.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Βουγιάνοβιτς δήλωσε πως κέρδισε το 51,3% των ψήφων έναντι 48,7% του αντιπάλου του της αντιπολίτευσης, του Μίοντραγκ Λέκιτς. Το Δημοκρατικό Μέτωπο του Λέκιτς ανακοίνωσε πως με τη δική του καταμέτρηση ο Βουγιάνοβιτς έρχεται δεύτερος με μικρή διαφορά από τον Λέκιτς.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μίοντραγκ Λέκιτς δήλωσε πως κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο, αμφισβητώντας ως "κλοπή" τη νίκη που ισχυρίστηκε πως κέρδισε λίγα λεπτά νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι ο λαός του Μαυροβουνίου μού εμπιστεύτηκε το αξίωμα του προέδρου», είπε ο Λέκιτς σε τηλεοπτικό διάγγελμα. Είπε πως ο ισχυρισμός του Βουγιάνοβιτς ότι νίκησε «έχει στοιχεία πραξικοπήματος». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ