2013-04-07 23:19:50
Φωτογραφία για Πάτρα: Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Περί Τεχνών
Την περασμένη εβδομάδα μαθητές του Π.Π.Δ.Σ.Π.Π στην αίθουσα «Περί Τεχνών» ανάγνωσαν παραμύθια, τα οποία έγραψαν οι ίδιοι με την επιμέλεια της Θεατρολόγου του σχολείου τους Μαρίας Σπυροπούλου. Μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων με την συμμετοχή των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρηκόων Πάτρας παρουσίασαν δρώμενο, τα λαϊκά παραμύθια, που έγραψε για την ημέρα η Μαρία Σπυροπούλου.

Μία μικρή ορχήστρα από μαθητές του σχολείου και τη μουσικό τους Μαρία Ρέντιτ συνόδευε με πρωτότυπη μουσική τη θεατρική πράξη.

Η νηπιαγωγός του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κωφών Βαρηκόων Αλεξάνδρα Ζαγούρα με ένα μοναδικό θεατρικό τρόπο απέδωσε τα παραμύθια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ως αναπόσπαστο μέλος του δρώμενου.

Όσοι βρέθηκαν εκεί έζησαν μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα, η οποία οδηγούσε τον καθένα στην περίοδο των παιδικών του χρόνων, που οι λαϊκοί μύθοι κυριαρχούσαν στο μυαλό και την ψυχή. Ήταν η πυξίδα για το τι είναι καλό και τι όχι. Οι λαϊκοί μύθοι με πλούσια φαντασία, γλαφυρή γλώσσα συντρόφευαν όλα τα παιδιά δείχνοντας τους, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να αγωνίζονται για το όνειρό τους με αγάπη και δικαιοσύνη.


Συγχαρητήρια αξίζουν στη Θεατρολόγο του σχολείου Μαρία Σπυροπούλου, η οποία με ένα μοναδικό τρόπο οδήγησε τους μαθητές να εμπνευστούν από την πλούσια λαϊκή μας παράδοση και να δημιουργήσουν τους δικούς τους μύθους, τις δικές τους ιστορίες. Οι μικροί μαθητές έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να βιώσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου με έναν ουσιαστικό, στοχαστικό, δημιουργικό τρόπο, επαναπροσδιορίζοντας τις αξίες της ζωής.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ