2013-04-07 20:17:13
Φωτογραφία για Ο Ιμπαγάσα έφερε... τεσσάρα!
Μπήκε ο Ιμπαγάσα κι όλα άλλαξαν! Με 2 ασίστ το 0-1 έγινε εύκολα 0-3 και ο Ολυμπιακός έκανε... βόλτα στα Χανιά με το τελικό 0-4! Δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Γιάννου.

Όαση Ιμπαγάσα στην... μετριότητα των «Περιβολίων», ο Αργεντίνος μπήκε στο 57' και από τη στιγμή εκείνη ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα και διέσυρε τον Πλατανιά με 4-0. Ο Αργεντίνος απέδειξε πόσο... απλό είναι το ποδόσφαιρο όταν το ξέρεις τόσο καλά και με δυο ασίστ άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη νίκη των Πειραιωτών! Ο Πλατανιάς προσπάθησε αμυντικά, διαμαρτύρεται σωστά για ένα πέναλτι στο 59', αλλά στη συνέχεια υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στην τεράστια κλάση του «Κάνιο».

Έτσι έπαιξαν Ο Μίτσελ προστάτευσε Παπαδόπουλο και Μανιάτη αφήνοντας τους εκτός αποστολής, ώστε να είναι έτοιμοι για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής. Παράλληλα, κράτησε εκτός και τον Τζιμπούρ για να αποφευχθεί κάποιο απρόοπτο και να παίξει με Παναθηναϊκό. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ο Μέγιερι, στα δεξιά ο Μοντέστο, αριστερά ο Χολέμπας και στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς και Κοντρέρας.


Στον άξονα Φέισα, Γκρέκο και Μασάντο, στα άκρα Φετφατζίδης, Αμπντούν και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Στον αντίποδα, ο Πλατανιάς με γκολκίπερ, Ζάλοντσουκ. Στόλερ και Δημήτρης στόπερ και Κουρτεσιώτης και Αργυρόπουλος τα δύο μπακ. Οι Τέτε και Αγκιλέρα μπροστά από τα στόπερ, στα άκρα οι Ναζλίδης και Μπέλιτς, επιτελικός ο Γιάννου και φορ ο Αναστασάκος.

Είχε την ουσία...

O Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την ουσία, μπήκε πιο δυνατά, πίεζε και είχε τον έλεγχο! Αμπντούν και Φετφατζίδης έδιναν κίνηση στην ομάδα, με τον Πλατανιά να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, αλλά και να δημιουργήσει φάσεις. Έτσι, στο 20' το πρώτο γκολ ήρθε από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αλγερινού, ο οποίος απέφυγε αντιπάλους και με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Ο Ολυμπιακός στην καλύτερη του φάση ήταν ουσιαστικός και πήρε το πάνω χέρι! Σε ένα μέτριο ποιοτικά α' μέρος, ο Πλατανιάς διαμαρτυρήθηκε έντονα για την φάση του 41' όταν ο Αναστασάκος έπεσε στην περιοχή, ωστόσο ο Κάκος δεν έδειξε παράβαση, για επιθετικό φάουλ στον Μανωλά. Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει πριν το τελευταίο σφύριγμα, ωραία ατομική ενέργεια του Μήτρογλου, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

«Καθάρισε» ο Ιμπαγάσα!

Ο Ολυμπιακός καλύτερος και στην επανάληψη, έκοψε κάθε ελπίδα στον Πλατανιά να κάνει παιχνίδι και να απειλήσει. Βέβαια, στην μοναδική φάση που δημιούργησε ζήτησε σωστά πέναλτι, σε ανατροπή του Γιάννου από τον Μανωλά στο 59'. Ωστόσο, η είσοδος του Ιμπαγάσα, αλλά και του Φουστέρ έφερε ολοκληρωτική μεταμόρφωση, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και δυο μαγικές πάσες του Αργεντίνου ήταν ικανές να τελειώσουν το ματς. Στο 61' έφερε όλο τον κόσμο πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Φουστέρ, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-0. Οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο επιθετικοί και στο 65' ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει γκολ την ασίστ του Χολέμπας.

Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς, όταν έβρισκαν χώρους απειλούσαν σε αντίθεση με τον Πλατανιά που δεν μπορούσε να δημιουργήσει, αλλά και να κρατήσει μπάλα. Στο 83' είχε έρθιε η ώρα για ακόμα μια παράσταη του «Κάνιο», εξαιρετική μπαλιά στον Μήτρογλου, άψογο στοπάρισμα και σωστό πλασέ έφεραν το 3-0. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε στο τρίτο τέρμα, ήταν επιθετικός, αλλά Βλαχοδήμος και Μήτρογλου χάλασαν το... χατ τρικ στις ασίστ για τον Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος σέρβιρε στο 87' με μεγάλη μπαλιά στον 21χρονο μέσο, αλλά το πλασέ ήταν τραγικό.... Ένα λεπτό αργότερα, ο «Κάνιο» με κεφαλιά... πάρε – βάλε στον διεθνή φορ, αλλά ο Μήτρογλου απέδειξε πως στην μπάλα όλα μπαίνουν και όλα χάνονται...

Ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να σκοράρει στις καθυστερήσεις έπειτα το... δώρο του Φέισα, αλλά στις καθυστερήσεις ο Βλαχοδήμος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ασίστ του Μήτρογλου και με έξυπνο πλασέ διαμόρφωσε το 4-0!

Man of the match: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Μπήκε ως αλλαγή στο ματς και έκανε εκ νέου την διαφορά. Δύο τελικές πάσες σε γκολ και ενέργειες που ήταν η μία καλύτερη από την άλλη. Ο Κάνιο έδειξε και πάλι την μεγάλη του ποιότητα και το πόσο πιο πάνω είναι από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά άλλαξε την ροή του αγώνα και ενώ η πάσα του στο γκολ του Μήτρογλου έκανε ακόμα και τον πάγκο του Πλατανιά να... χαζέψει.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Πλατανιά καθώς και ο άξονάς του. Ειδικά η οπισθοφυλακή των Χανιωτών όμως έχει κάνει αρκετά λάθη με συνέπεια να δεχθεί τρία τέρματα από τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό. Το κακό έχει ξεκινήσει από το πρώτο τέρμα που μπήκε από τον Αμπντούν και συνεχίστηκε και μετά με λάθη και σε διωξίματα και σε μεταβιβάσεις.

Στο ύψος του: O Τζαμέλ Αμπντούν και ο Νταβίντ Φουστέρ. Ένα όμορφο γκολ από τον Αλγερινό, πολλή ενέργεια και ουκ ολίγες μάχες στο παιχνίδι. Όσο για τον Ισπανό βρήκε δίχτυα και φώναξε παρών μετά από σημαντικό διάστημα αποχής. Ιδιαίτερα θετικό για τους Μήτρογλου και Βλαχοδήμο ότι βρήκαν δίχτυα ενώ προσπάθησε αρκετά ο Φετφατζίδης.

Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Αγκιλέρα μαζί με την άμυνα του Πλατανιά στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φετφατζίδης του έχει κλέψει την μπάλα, η άμυνα βρέθηκε αλλού και ο Αμπντούν έκανε το 0-1.

Το στραγάλι: Ο Τάσος Κάκος δεν βρέθηκε και στην καλύτερή του μέρα. Ελέγχεται ιδίως για τα δύο πέναλτι για τα οποία φωνάζει ο Πλατανιάς. Στην φάση του Γιάννου στο 59' όπου είναι και η δεύτερη φορά που οι Χανιώτες ζήτησαν να πάνε στην άσπρη βούλα υπάρχει παράβαση με τον Μανωλά να παίρνει το πόδι του αντιπάλου του.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε αρκετά... χαλαρούς ρυθμούς και δίχως να πιεστεί πολύ ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πλατανιά με σκορ 4-0 και συνέχισε το αήττητό του σερί στο πρωτάθλημα. Κέρδη για τους Πειραιώτες ήταν η εμφάνιση των Ιμπαγάσα -με τον Αργεντινό να δείχνει και πάλι το πολύ υψηλό του επίπεδο- και Φουστέρ ενώ ο σταθερός Αμπντούν ξεχώρισε και πάλι. Η ομάδα του Αναστασιάδη επιχείρησε να παίξει επιθετικά και ανοιχτά αλλά δεν της βγήκε. Την «πρόδωσε» και η άμυνά της και τα λάθη του άξονά της. Σωστά πάντως φωνάζει για το πέναλτι του Γιάννου που δεν δόθηκε.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ζάλουντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (71' Δέντσας), Τετέ, Ναζλίδης, Γιάννου (71' Μιρτσέτα), Μπέλιτς, Αναστασάκος (79' Γιακουμάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο (57' Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (57' Φουστέρ), Αμπντούν (73' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ