2013-04-07 12:30:03
Φωτογραφία για ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ
Αισιόδοξος για την παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα εμφανίστηκε ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή»:

Ποια είναι η απολογιστική εικόνα που σχημάτισες και για τις δύο ελληνικές ομάδες από τη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα;

«Ο Ολυμπιακός είχε αυξομειώσεις στην απόδοσή του απ’ αγώνα σε αγώνα. Σε παιχνίδια που αναμενόταν να νικήσει εύκολα και με τη δεδομένη προσοχή, δεν τα κατάφερε και έφτασε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική. Όμως, ο Ολυμπιακός νίκησε σε όλους τους αγώνες που υπήρχε το “πρέπει πάση θυσία”. Μέχρι τα Χριστούγεννα, ήταν πιο φορμαρισμένη ομάδα.

Στην φάση των “16” δεν ήταν ποιοτικός, αλλά ήταν αποτελεσματικός. Απέδειξε ότι άξιζε να προκριθεί. Τώρα καλείται να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με την Εφές.

Στην προηγούμενη φάση, υπήρχε το περιθώριο διόρθωσης ενός ή δύο λαθών και ηττών εκτός προγράμματος, γιατί υπήρχαν 14 αγώνες. Τώρα, κάθε βράδυ είναι διαφορετική και η νίκη απόλυτα επιτακτική. Το ίδιο ισχύει και για άλλες ομάδες, είτε έχουν πλεονέκτημα, είτε μειονέκτημα έδρας».


Ο Παναθηναϊκός;

«Ο Παναθηναϊκός είναι, ήδη, επιτυχημένος με την πρόκρισή του στις οχτώ καλύτερες ομάδες. Παρά τις αρχικές αλλαγές που έκανε αναγκαστικά από την φυγή τόσων παικτών, αλλά ακόμα και μετά τις διορθωτικές αλλαγές που έκανε στη συνέχεια και τους τραυματισμούς που είχε, πέτυχε τον στόχο του. Δεν θα χαρακτήριζα, όμως, υπέρβαση της πρόκρισή του στο Final 4.

Έχει λιγότερες πιθανότητες από την Μπαρτσελόνα, αλλά έδειξε ότι έχει βρει “χημεία”, βελτιώνει συνεχώς την ομαδική εικόνα του, έχει αρχές και φιλοσοφία στο παιχνίδι του. Παίζει με συγκεκριμένο στιλ και στη φάση των “16” έπαιξε την καλύτερη άμυνα.

Θεωρώ ότι τον τελευταίο μήνα ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Έκανε “δώρο” τη νίκη στη Μάλαγα, αλλά νίκησε στη Μαδρίτη, τη Ρεάλ και διεκδίκησε τη νίκη από την ΤΣΣΚΑ, μέχρι το τελευταίο σουτ».

Ποια είναι τα στοιχεία –«κλειδιά» για την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου;

«Ο Παναθηναϊκός που αρχίζει με μειονέκτημα έδρας και δύο αγώνες στη Βαρκελώνη, θα πρέπει να “χτυπήσει” και τους δύο. Μεγαλύτερο άγχος έχει ο γηπεδούχος, ανεξαρτήτως αν μπορεί ή όχι να το διαχειριστεί και η έδρα να παραμείνει πλεονέκτημα και να μη μετατραπεί σε “μπούμερανγκ”. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από την Μπαρτσελόνα. Και πριν από δύο χρόνια, υπήρχε διαφορά δυναμικότητας υπέρ της Μπαρτσελόνα, αλλά και οι δύο ομάδες ήταν πιο ποιοτικές. Ο Παναθηναϊκός είναι σκληρή ομάδα. Δεν χάνει εύκολα και θεωρώ ότι δεν τίθεται θέμα κούρασης. Στα πλέι οφ, υπάρχει διαφορετική ψυχολογία από τη φάση των “16”.

Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα και γνωρίζεται με την Εφές από τον πρώτο γύρο. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί όπως πρέπει. Έχει τον πρώτο λόγο, πρέπει να το αποδείξει και στους δύο πρώτους αγώνες και να κάνει τη σωστή διαχείριση. Η Εφές αρέσκεται στις εκπλήξεις και έχει ποιοτικούς παίκτες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Θεωρώ, όμως, ότι αν ο Ολυμπιακός πετύχει το 2-0, μπορεί να νικήσει και σ’ έναν αγώνα στην Κωνσταντινούπολη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ