2013-04-07 09:48:03
Φωτογραφία για Μικρό μοντέλο σε συνεργασία με τις Renault-Nissan, ετοιμάζει η Mercedes
Στα άμεσα σχέδια της Mercedes-Benz είναι να λανσάρει μία νέα γενιά μικρών μοντέλων, με τη βοήθεια των Renault-Nissan, που... σκοπό έχουν να κοντράρουν τα Mini της BMW και το A1 της Audi.

Τα νέα μοντέλα θα έχουν την ονομασία X-Class και θα κοστολογούνται κάτω από τις 20.000 ευρώ. Εκτός από ανταγωνιστές των Mini και A1, τα X-Class θα γεφυρώσουν και το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των Smart και των Α-Class και B-Class.

Το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί θα ανήκει στην κατηγορία των Crossover και καλείται να ανταγωνιστεί το μελλοντικό Audi Q2. Θα βασίζεται στο νέο Renault Capture και θα λανσαριστεί το 2018.

Το δεύτερο μοντέλο θα είναι μια μικρότερη εκδοχή της B-Class, ένα μικρό MPV που θα βασίζεται στο πάτωμα του επόμενου Renault Clio.

Σχεδιαστικά και μηχανικά, η Mercedes-Benz έχει πέντε χρόνια μπροστά της για να φτιάξει κάτι το διαφορετικό και όχι απλώς δύο μικρά Renault με εμφάνιση που θα παραπέμπουν ελαφρώς σε Mercedes-Benz.

Και τα δύο πάντως μοντέλα θα εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης τριών ή τεσσάρων κυλίνδρων και φυσικά ντίζελ, ενώ με την τιμολογιακή πολιτική για τα νέα X-Class να είναι συγκρατημένη, σύμφωνα με την Mercedes-Benz, αναμένονται ετήσιες πωλήσεις της τάξεως των 100-150.000 κομματιών ανά μοντέλο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ