2013-04-07 01:25:03
Φωτογραφία για Ο ορισμός του πολυτελούς ταξιδιού
Πλησιάζει η περίοδος εκείνη του χρόνου που οι περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές και... να κάνουν σχέδια για το τι θα περιλαμβάνουν αυτές. Οι περισσότεροι θέλουμε ξεκούραση αλλά σε συνδυασμό με απολαύσεις, δηλαδή... πολυτέλεια. Και να πώς ορίζεται αυτή.

Ευκολία

Το ταξίδι από μόνο του μπορεί να είναι κουραστικό, γι’ αυτό και οι απανταχού τουρίστες επιθυμούν να βιώνουν κάποιες υπηρεσίες που διευκολύνουν τις μετακινήσεις από το ένα μέρος στο άλλο και την παραμονή τους. Η τεχνολογίαέχει ήδη βοηθήσει σε αυτό και μάλιστα όταν εξατομικεύεται, τα πακέτα διακοπών γίνονται ανάρπαστα, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φίλους.

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες και τα ξενοδοχεία που έχουν επωφεληθεί από τη διαθέσιμη τεχνολογία για να παρέχουν στους πελάτες τους μοναδικές εμπειρίες και ευκολίες. Για παράδειγμα, πέρυσι, η British Airways ανέπτυξε το “Know me”, ένα πρόγραμμα που με τη χρήση του Google Images, επέτρεπε στο προσωπικό να χαιρετά προσωπικά τους VIP πελάτες.


Συγκινήσεις

Ο σύγχρονος ταξιδιώτης αναζητά συγκινήσεις, πράγματα που θα τον κάνουν να θυμάται το ταξίδι του ξανά και ξανά. Και βέβαια οι μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, προσφέρονται γι’αυτό, καθώς υπάρχει υπερπληθώρα προορισμών, καταλυμάτων και άλλων επιχειρήσεων που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό, ποικιλία δραστηριοτήτων κ.ά. Ποιος όμως έχει το χρόνο να τα ψάξει αναλυτικά και όταν όλοι οι τουριστικοί πράκτορες υπόσχονται ανεπανάληπτες εμπειρίες; Οι αληθινά ψαγμένοι ταξιδιώτες αναζητούν έντονα τον καλύτερο επαγγελματία που θα οργανώσει τις διακοπές τους, προκειμένου να απολαύσουν και αυτόν τον παράγοντα πολυτέλειας.

Αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού αναζητούν τρόπους να προσφέρουν αναμνήσεις και δυνατές συγκινήσεις, εξειδικεύοντας το προϊόν τους. Για παράδειγμα, ο Φινλανδός σεφ Timo Limnamaki επέλεξε να ανοίξει το εστιατόριο του στο χώρο ενός ορυχείου ασβεστόλιθου, σε βάθος 80 μέτρων. Το δείπνο στο παράξενο αυτό εστιατόριο μπορεί να κοστίζει 128 ευρώ, προσφέρει όμως μια ασύγκριτη εμπειρία και σίγουρα κατατάσσεται στα στοιχεία που κάνουν τις διακοπές σε ένα μέρος αξέχαστες.

touristorama.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ