2013-04-07 01:20:04
Φωτογραφία για Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η τρόικα να είναι στην Κύπρο
Γράφει ο Παντελής Νικολαΐδης

Αυτή τη στιγμή ο Κυπριακός λαός εξ’ αιτίας της ιδεολογικής επιλογής της Κυβέρνησης και μόνο βρίσκεται υπό το αίσχος της τροικανής κατοχής.

Το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ήταν το 95 % του οικονομικού προβλήματος έχει «λυθεί» δια της κλοπής των καταθέσεων. Το δημοσιονομικό κομμάτι είναι μια μικρή και μόνο παρωνυχίδα στο συνολικό πρόβλημα. Αυτή τη χρονιά μετά τις αποκοπές των μισθών και των άλλων δημοσιονομικών μέτρων και φορολογιών το έλλειμμα θα είναι μόνο γύρω στα 300 εκατομμύρια. (Έλλειμμα το οποίο θα μπορούσε να ήταν πλεόνασμα αν δεν είχαμε τη διψήφιου αριθμού ύφεσης ελέω μνημονίου) Δεδομένου ότι για το Ρωσικό δάνειο έχουμε πάρει επιμήκυνση μέχρι το 2016 μέθοδο την οποία μπορούσαμε να εφαρμόσουμε και στο γραμμάτιο των 1.4 δις που λήγει την επόμενο Ιούλιο δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο η αποδοχή των 10 δις από την τρόικα.


Όμως η Κυβέρνησης Αναστασιάδη δια της υπογραφής της έχει εκχωρήσει την κρατική μας κυριαρχία στην τρόικα η οποία έχει πλήρως αναλάβει τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο του τόπου.

Η λησταρχία τραπεζιτών-πολιτικών έφαγαν τις καταθέσεις και βάζουν χέρι στο Συνεργατισμό

Όταν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή είχαν μαζί τα 70 % των καταθέσεων δεν δικαιολογείται σε καμιά απολύτως περίπτωση να ζητούν ρευστότητα είτε από την ΕΚΤ είτε από τον ELA. Η ζήτηση εξωτερικής ρευστότητας τη στιγμή που υπάρχει τεράστια καταθετική βάση απαραίτητα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου καταθέσεις στις τράπεζες αυτές. Οι καταθέσεις σήμερα στις δύο τράπεζες είναι απλά μια λογιστική εγγραφή και τίποτε περισσότερο. Τα λεφτά των καταθέσεων τα έχει περιαδράξει η αλήτικη ληστοσυμμορία πολιτικών και τραπεζιτών που έχει καλέσει και την τρόικα με σκοπό να ολοκληρωθεί το οικονομικό έγκλημα με μια εθνική τραγωδία και υποταγή. Η πιο πάνω συμμορία δεν έχει κανένα απολύτως ενδοιασμό και αναστολή να παραδώσει τα πάντα στην Τουρκία.

Το κούρεμα, άλλως ληστεία και κλοπή που στην ουσία κουρεύτηκαν λεφτά που δεν υπάρχουν, ήταν ένας μονόδρομος του οποίου η κατάληξη θα είναι και το οριστικό κλείσιμο της Τράπεζας Κύπρου μιας και μεγάλο μέρος των καταθέσεων έχει κάνει φτερά. Γι’ αυτό η λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας δεν πρόκειται να πετύχει αφού το κούρεμα δεν θα αποφέρει πραγματικά αλλά λογιστικά λεφτά γεγονός το οποίο θα φανεί και θα αποκαλυφθεί προσεχώς.

Η επόμενη κίνηση της προαναφερθείσας ληστοσυμμορίας είναι η λεηλασία του Συνεργατισμού για τον οποίο συζητείται έντονα τελευταία κούρεμα, γνωρίζοντας ότι είναι το μοναδικό ίσως τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο υπάρχει πραγματική καταθετική ρευστότητα.

Ενώ η τρόικα στέλλει κόσμο στην ανεργία διορίζει ναινέκους και μνημονιακούς

Ενώ οι κατοχικές μνημονιακές δυνάμεις στέλλουν στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και συνωστίζουν τους μαθητές σε τάξεις των 30 και βάλε μαθητών στα πλαίσια τάχατε της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν προβάλουν καμιά απολύτως ένσταση σε διορισμό των γνωστών φιλο-Ανανιστών και φιλο-τροικανών στο προεδρικό. Ο αρχι-Ανανιστής Κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τους τους Μακάριο Δρουσιώτη, Πάμπο Χαραλάμπους έφερε και τον έτερο της ίδιας συνομοταξίας Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Δεν είναι το ότι κόβονται μισθοί και επιδόματα για να εγκαταστήσουμε τους εκλεκτούς του Ντάουνερ στο προεδρικό αλλά είναι πραγματικά να ανησυχήσουμε που οδηγείται ο τόπος, αφού άνθρωποι με επικίνδυνες θέσεις είναι στο κέντρο των αποφάσεων με την ιδιότητα του πρωτοσύμβουλου του Αναστασιάδη.

Ως πολίτες αυτού του τόπου δεν μπορούμε να ανεχτούμε το Χρήστο Στυλιανίδη και τους εκλεκτούς και υποτακτικούς του Ντάουνερ να τρωγοπίνουν στο προεδρικό με τα υστερήματα του Κυπριακού λαού και από την άλλη να είναι φορείς και προπομποί της τροικανής και Ανανικής υποταγή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ