2013-04-04 13:55:40
Φωτογραφία για Σκέψεις για προσλήψεις από τις ελληνικές επιχειρήσεις στο 2013
Διαφαίνονται κάποιες τάσεις ανάκαμψης της αγοράς

 

Τάση για ανάκαμψη στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις φαίνεται ότι επικρατεί το 2013, παρόλο τη βαθιά κρίση και τις απολύσεις των τελευταίων τριών χρόνων.  Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μία στις πέντε εταιρείες αρχίζει δειλά δειλά να σκέφτεται για νέες προσλήψεις.  

Σύμφωνα με έρευνα εργασίας που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, μπορεί οι εταιρείες να αρχίζουν να προσανατολίζονται στην πρόσληψη νέων εργαζομένων αλλά όχι με τα επίπεδα μισθών του 2009. Ειδικότερα, οι τομείς στους οποίους εκτιμάται ότι θα γίνουν προσλήψεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013 στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (αναμένεται άνοδος 35% στις προσλήψεις).

Πάντως η προτίμηση των επιχειρήσεων για προσλήψεις είναι σαφώς στραμμένη προς τα νεαρά στελέχη/ αποφοίτους (53.1%), ενώ σημειώνεται ότι όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των πωλήσεων, της εξυπηρέτησης πελατών, των οικονομικών/ λογιστικής και του μάρκετινγκ.


Οσον αφορά τον τρόπο εξεύρεσης εργαζομένων, τα website αναζήτησης εργασίας παραμένουν για τις εταιρείες η πιο δημοφιλής μέθοδος προσέλκυσης και αναζήτησης προσωπικού. Ακολουθούν, οι εταιρικές βάσεις βιογραφικών, η ενδο-εταιρική αναζήτηση για εσωτερική κάλυψη θέσεων, τα εταιρικά web sites και η μέθοδος αναζήτησης που σχετίζεται με το κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων (από στόμα σε στόμα). Οι δύο πιο επιτυχημένες μέθοδοι σε σχέση με το πλήθος των εταιριών που την χρησιμοποίησαν είναι το εταιρικό website και οι head hunters ενώ τα τεστ δεξιοτήτων παρουσιάζονται ως πιο επιτυχημένα εργαλεία επιλογής προσωπικού συγκριτικά με τις συνεντεύξεις.

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ