2013-04-04 12:31:00
Φωτογραφία για ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να νικήσει πάση θυσία τη Χίμκι, στο ΣΕΦ, για τη 14η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play offs.

Το πρώτο ματς-τελικό της… χρονιάς δίνει απόψε (21:45, ΕΤ1) ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θέλουν μόνο τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα play offs της διοργάνωσης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν συνδυασμό αποτελεσμάτων από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του έκτου ομίλου (δείτε όλα τα σενάρια ΕΔΩ).

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όλα ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ύστερα από καιρό είχε όλους τους παίκτες –πλην φυσικά των τραυματιών Μάντζαρη και Μαυροειδή- στη διάθεσή του. Στη 12άδα αναμένεται να είναι και ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος έμεινε εκτός από το παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ, για την Α1, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει να μπει στην 12άδα ο Δημήτρης Κατσίβελης.


Ο 47χρονος κόουτς θα αποφασίσει σήμερα οριστικά, μετά το καθιερωμένο πρωινό χαλάρωμα ωστόσο ο ίδιος άφησε ανοικτό το παράθυρο. Αν συμβεί αυτό, ενδεχομένως να μην μπει στην 12άδα ο Ντόρον Πέρκινς ή ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Από την άλλη, για τη Χίμκι το ματς είναι επίσης «do or die», καθώς ξέρει πως σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετίσει την Ευρωλίγκα. Μάλιστα, τα θετικά για τη ρωσική ομάδα και τον Ρίμας Κουρτινάιτις είναι πως δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ τη Δευτέρα (1/4) δεν είχε υποχρεώσεις για τη VTB League, που σημαίνει περισσότερη ξεκούραση.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι πολλά και… κουραστικά, ωστόσο ι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, ως όφειλαν, κράτησαν ένα: Νίκη και μόνο νίκη!

Κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, παίρνουν την πρόκριση και από κει και πέρα περιμένουν να δουν την κατάταξή τους και τον επόμενο αντίπαλο στα πλέι οφ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέρουν πλέον καλά πως τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα, σε άριστη εφαρμογή της αλλά κυρίως σε διάρκεια. Δεν αρκεί φυσικά ένα διάστημα (όπως κάνουν στα τελευταία παιχνίδια) αλλά 40 λεπτά μάχη μέχρι εσχάτων!

Με τον κόσμο τους στο πλευρό τους που αναμένεται να γεμίσει το ΣΕΦ και να βοηθήσει με το δικό του τρόπο τις προσπάθειες τους, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θέλουν να πανηγυρίσουν μια μεγάλη πρόκριση!

Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις εφαρμόζει στο άριστο το «πικ εν ρολ» με πρώτο και καλύτερο τον Ζόραν Πλάνινιτς και εκτελεστές τους Πολ Ντέιβις, Κρέσιμιρ Λόντσαρ αλλά και τον Σεργκέι Μόνια. Στην περιφέρεια δε, δεσπόζουν οι μορφές των Φριτζόν και Κόπονεν οι οποίοι διαθέτουν εξαιρετικό σουτ. Δεν είναι ομάδα των εκτός έδρας αλλά ξέρει καλά να επιβάλλει το παιχνίδι της. Κι αν βρει ρυθμό τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να μην της το επιτρέψουν! Άλλωστε το έχουν ξανακάνει στη Ρωσία ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ