2013-04-04 00:32:05
Φωτογραφία για Γερμανοί μαθητές έζησαν σαν Μανιάτες για έναν ολόκληρο μήνα
Ger-Mani ονομάζεται το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν δέκα Γερμανοί μαθητές που συνοδεύονταν από καθηγητές τους, οι οποίοι... φιλοξενήθηκαν για έναν ολόκληρο μήνα στην Καρυούπολη της Μάνης.

Οι μαθητές ήταν πολύ εργατικοί και επιμελείς, καθώς έστησαν φράχτες για τα ζώα, κατασκεύασαν σπίτια για σκύλους στον τοπικό σύλλογο προστασίας ζώων, και καθάρισαν τους δρόμους περιπάτου στον Ταΰγετο, αλλά βοήθησαν και στην μαγειρική ελληνικών εδεσμάτων. Επισκέφθηκαν Έλληνες μαθητές στο μάθημα της γερμανικής γλώσσας και μαζί έκαναν ασκήσεις για την επερχόμενη τελική εξέταση τους στο μάθημα αυτό, βοηθώντας τους έτσι ουσιαστικά.

Στον ελεύθερο χρόνο τους έκαναν περιηγήσεις στην γύρω περιοχή, με εκδρομές στη Μάνη και στο ακρωτήριο του Ταινάρου, καθώς και στο σπήλαιο του Δυρού. Εκδρομές έγιναν επίσης στην Αθήνα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, το Άργος, τις Μυκήνες και την Μονεμβασιά, κάτι που ήταν στο πρόγραμμα. Κάθε Δευτέρα ήταν ημέρα ποδοσφαίρου.

Η ομάδα συναντιόταν στο γήπεδο του Γυθείου και έπαιζε με την ομάδα του Αγίου Βασιλείου και του Ολυμπιακού Γυθείου.

Επίσης αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με 13 μαθητές και μαθήτριες του τοπικού γυμνασίου του Γυθείου.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να συλλέξουν μαζί με τις επαγγελματικές και πρακτικές τους γνώσεις, και εμπειρίες από το εξωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ