2013-04-04 00:27:03
Φωτογραφία για Αήττητη και φουλ για... ημιτελικά!
Η Ντόρτμουντ έμεινε αήττητη στην Μάλαγα (0-0), έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά έδειξε πως έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «4». Μοιραίος ο Γκέτσε, έσωσε ο Καμπαγέρο!

Η Ντόρτμουντ δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στην διοργάνωση, αλλά με την λευκή ισοπαλία στην Μάλαγα διατήρησε το αήττητο και έκανε βήμα πρόκρισης. Οι Ισπανοί χωρίς ήττα εντός, αλλά χωρίς να πείσουν κατάφεραν με κορυφαίο τον γκολκίπερ, Καμπαγέρο να κρατήσουν το μηδέν και να μείνουν «όρθιοι». Μοιραίος ο Γκέτσε για τους Βεστφαλούς που έδειξαν πως έχουν το πάνω χέρι για την επόμενη φάση!

Μοιραίος ο Γκέτσε!

Με ρυθμό το ματς από το πρώτο λεπτό, οι δυο ομάδες έδειξαν επιθετικές διαθέσεις και ήδη στο πρώτο... αναγνωριστικό τέταρτο είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 6' ο Σαβιόλα βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε ωραία τον Γκουντογκάν, όμως δεν τελείωσε καλά τη φάση. Η απάντηση ήρθε στο 14' ο Γκέτσε έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας, καθυστέρησε και στο τετ α τετ με τον Καμπαγέρο νικήθηκε. Η Ντόρτμουντ πάντως ήταν αυτή που πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, κέρδιζε την μάχη στο κέντρο, ενώ και αμυντικά ήταν καλά τοποθετημένη. Μετά το τέταρτο πήρε τον έλεγχο και στο 19' έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκέτσε να εξελίσσεται σε μοιραίο.


Ο Γκουντογκάν έφυγε στην αντεπίθεση, άφησε την κατάλληλη στιγμή στον διεθνή μέσο, όμως για δεύτερη φορά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμπαγιέρο στο τετ α τετ! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκρόσκροϊτς σημείωσε τέρμα, αλλά ο Λεβαντόφσκι έκανε το λάθος να μπει στην φάση και το γκολ ακυρώθηκε. Οι Βεστφαλοί είχαν το πάνω χέρι, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Ντεμικέλις να σώζει στην προσπάθεια του Λεβαντόφσκι, ενώ στην συνέχεια ο Γκρόσκροϊτς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Την κατοχή η Μάλαγα, αλλά οι Βεστφαλοί ήταν εξαιρετικοί στην αντεπίθεση, ενώ κατάφεραν να εγκλωβίσουν το κέντρο της Μάλαγα! Οι γηπεδούχοι έχουν να θυμούνται από το α' μέρος μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκέτσε να βγάζει στη γραμμή την κεφαλιά του Τουλαλάν!

Eίχε φάσεις, αλλά Η Ντόρτμουντ μπήκε το ίδιο δυνατά στην επανάληψη, ο Λεβαντόφσκι πήρε... σκυτάλη και έχασε κλασική ευκαιρία. Η Μάλαγα δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των Γερμανών, κακή δημιουργικά, αλλά ήταν τυχερή λόγω... Γκέτσε. Στο 65' νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Γερμανό να μην μπορεί απο πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Η Μάλαγα έστειλε μήνυμα πως είναι μέσα στο ματς... μόλις στο 68', αλλά τη σουτάρα του Ίσκο έδιωξε ο Βάιντενφελερ. Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε, η Ντόρτμουντ κράτησε καλά στην άμυνα, με την Μάλαγα να αδυνατεί να διασπάσει την άμυνα των Βεστφαλών. Τίποτα το σπουδαίο μέχρι το τέλος, με την Ντόρτμουντ να δείχνει πως είναι το μεγάλο φαβορί για την είσοδο στα ημιτελικά!

Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Αντούνιες, Χοακίν, Τουλαλάν, Ιτούρα, Ίσκο (87’ Ντούντα), Σαβιόλα (68’ Πορτίγιο), Μπαπτίστα (76’ Σάντα Κρουζ)

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφελερ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Κελ (80’ Μπέντερ), Γκούντογκαν, Γκέτσε, Ρόις (69’ Σίμπερ), Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ