2013-04-03 17:39:03
Φωτογραφία για Η Ρωσία επιδοτεί τις αεροπορικές μεταφορές
Με τα μάτια στραμμένα στην κοινωνία, η Ρωσία προσπαθεί να διευκολύνει ακόμη και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και τις απομακρυσμένες περιοχές δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.

Στη Ρωσία από την 1η Απριλίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών δοκιμάζεται το πρόγραμμα που προβλέπει την έναρξη πτήσεων «μικρών αεροπορικών μέσων».

Έτσι από το Κίροφ στο Περμ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ιζέφσκ, Ουφά, Καζάν, Σαμάρα, Ορενμπούργκ, Πένζα, Σαράνσκ και Σαράτοφ θα πραγματοποιούνται δρομολόγιαπου θα συνδέουν τις περιοχές μεταξύ τους.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, το δρομολόγιο και η συχνότητα των πτήσεων προσδιορίζεται από τον μεταφορέα με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων, την οικονομική σκοπιμότητα και την τεχνική δυνατότητα.

Εφόσον αυξηθούν οι τεχνικές δυνατότητες των εμπλεκόμενων αεροπορικών εταιρειών και εφόσον επαληθευτεί η οικονομική σκοπιμότητα, το πρόγραμμα πτήσεων θα διευρυνθεί.


Αυτό είναι προς το παρόν το πιλοτικό σχέδιο ανάπτυξης των περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών στο έδαφος της Ομοσπονδιακής Διοικητικής Περιφέρειας του Βόλγα, το οποίο ξεκινά βάσει σχετικού Διατάγματος της ρωσικής κυβέρνησης που υπεγράφη στις 16 Ιανουαρίου.

Το κείμενο αυτό προσδιορίζει στο 50% της τιμής του εισιτηρίου το ύψος της επιχορήγησης στις αεροπορικές εταιρείες «με στόχο την προσβασιμότητα για τους επιβάτες των εγχώριων περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών στην Ομοσπονδιακή Διοικητική Περιφέρεια του Βόλγα».

Ως αποτέλεσμα ο επιβάτης θα πληρώνει μόνο το 50% του κόστους της αεροπορικής μετακίνησης, ενώ το 25% θα επιχορηγείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και το άλλο 25% θα καλύπτεται από τον τοπικό.

Τέτοια μέτρα θα συμβάλουν στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, καθώς και στην περαιτέρω ενοποίηση ακόμα και των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της απέραντης Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας σκοπεύει να επεκτείνει την πρακτική επιχορήγησης των αεροπορικών μεταφορών σ’ όλες τις Ομοσπονδιακές Διοικητικές Περιφέρειες. Αμφιβολίες υπάρχουν μόνο σχετικά με την Κεντρική Ομοσπονδιακή Διοικητική Περιφέρεια.

Στη Ρωσία εδώ και μερικά χρόνια επιδοτούνται οι πτήσεις από την Άπω Ανατολή και από την Υπερβαϊκαλία προς το ευρωπαϊκό μέρος της χώρας και πίσω.

Το σχετικό κρατικό πρόγραμμα ισχύει για τους νέους μέχρι 23 ετών, για τις γυναίκες άνω των 55 ετών, για τους άνδρες άνω 60 ετών, για τους ανάπηρους πρώτης κατηγορίας καθώς και για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τους ανάπηρους.

Οι προαναφερθέντες επιβάτες πληρώνουν μόνο το 50% του κόστους της αεροπορικής μετακίνησης με πτήσεις που πραγματοποιούνται από την 1η Απριλίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Οι πτήσεις από την Άπω Ανατολή θα πραγματοποιούνται φέτος από τις αεροπορικές εταιρείες “Aeroflot”, “Transaero”, “Sibir”, “Yakutia”, “Alrosa”, “Nordavia”, “Tajmyr”, “Utair”, “Vim-Avia”, “Ural Airlines”.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ