2013-04-03 17:32:03
Φωτογραφία για 3ο Be there! Corfu Animation Festival 4-7 Απριλίου 2013
Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από το 2ο Be there! Ένας χρόνος γεμάτος σκληρή δουλειά, ακούραστη προετοιμασία, επικοινωνία με καλλιτέχνες, συζητήσεις με άλλα διεθνή Φεστιβάλ, νέα βήματα, ιδέες, σχεδιασμό, εικόνες, πολλές εικόνες, συνθέσεις και αναμορφώσεις προτάσεων, συσκέψεις, ταξίδια, αμέτρητους εθελοντές και πολύ πάθος, πείσμα και επιμονή για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα.

Βρισκόμαστε μια μόλις μέρα πριν την έναρξη του επίσημου Φεστιβάλ με 8 Πανελλήνιες Πρεμιέρες και συνολικά 192 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους!

Πολύ επιγραμματικά, καθώς το υλικό και οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές σας παραθέτουμε τις σημαντικότερες στιγμές, που ευχόμαστε να ζήσουμε φέτος μαζί και τους συντελεστές τους.

Τα πρωινά της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής ανήκουν στο Kids, Be there! και στους μαθητές, που πρόκειται να παρακολουθήσουν την προβολή της Ισπανικής ταινίας Μπαμπά, είμαι ζόμπι/Papa soy una zombi, των Ricardo Ramón and Joan Espinach (σε 3D computer animation- 2011, υποψήφια για βραβείο Goya) και ένα καλλιτεχνικό Workshop από τον ταλαντούχο Tomek, με σκοπό την παραγωγή μιας ταινίας αλλά και την επαφή τους με τις θεμελιώδεις αρχές του animation.


Επίσης, τα απογεύματα τις Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου (17:00-18:30), το Φεστιβάλ υποδέχεται όλους τους μικρούς του φίλους στην παιδική του ζώνη με ταινίες από το Παν/μιο CalArts και τη Disney XD αντίστοιχα, μεγάλους συνεργάτες του Be there! 3.

Tο απόγευμα της Πέμπτης (04.04.13) έχουμε την ανεπίσημη έναρξη του Be there! στον Κινηματογράφο Ορφέα και στον πολυχώρο Πολύτεχνο, όπου θα γίνονται παράλληλες, αλλά όχι ταυτόχρονες προβολές των διαγωνιστικών τμημάτων, με στόχο την προσφορά στο κοινό πολλών επιλογών και συνδυασμών προβολών.

Το ίδιο βράδυ η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ (Κιν/φος Ορφέας, 20:40), ενώ η γιορτή ξεκινά με την πρώτη μεγάλη συνεργασία με το σημαντικό Φεστιβάλ της Κολωνίας (Πολύτεχνο, 21:40). Η μέρα κλείνει θριαμβευτικά με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της χρονιάς «Η Ημέρα των Κορακιών» (Κινηματογράφος Ορφέας, 21:30-23:00), συνεργασία του Be there! 3 με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, και το αφιέρωμα στον 21ο αιώνα (Κιν/φος Ορφέας, 23:00-00:30)

Την Παρασκευή (05.04.13) ανάμεσα στις προβολές των διαγωνιστικών τμημάτων στον Κινηματογράφο Ορφέα και στον πολυχώρο Πολύτεχνο, σημαντική στιγμή αποτελεί το Workshop της μεγάλης κυρίας του animation, Monique Renault (Πολύτεχνο, 19:00-21:00) και η προβολή της ισπανικής ταινίας «O Apostolo» (Ορφέας, 21:15-22:45) του Fernando Cortizo από το διαγωνιστικό μεγάλου μήκους (υποψήφια για βραβείο Goya).

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά από το πρωί με πλούσιο πρόγραμμα προβολών και τη διεξαγωγή της πρώτης ανοιχτής συζήτησης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, με θέμα το animation στον 21ο αιώνα (εισηγητές: Ν. Ονοράτου, Β. Πασχάλης, Π. Ράππας, Ε. Χαμαλίδη), με τη συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (όπως και σε ολόκληρο το φεστιβάλ), και τόπο την υπέροχη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, όπου ανοίγει τις πόρτες της για την πολuαναμενόμενη εκδήλωση και την προβολή της ταινίας μικρού μήκους του γνωστού σκηνοθέτη Π. Ράππα, « Η πηγή της Νιότης».

Το ίδιο απόγευμα μέσα σε πλήθος εξαιρετικών ταινιών ξεχωρίζει η ρετροσπεκτίβα ταινιών των Ines Sedan and Patricio Plaza and η συζήτηση για το animation στην Αργεντινή, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αργεντινής (Πολύτεχνο 19:45-21:15),) αλλά και η ευφυής ταινία από το διαγωνιστικό τμήμα μεγάλου μήκους «Μπαμπά, είμαι ζόμπι/Papa soy una zombi» (Κινηματογράφος Ορφέας 20:00-21:30) των Ricardo Ramón and Joan Espinach, σε 3D computer animation- 2011, υποψήφια για το βραβείο Goya.

Ακολουθούν, το υπέροχο αφιέρωμα «Η Ελλάδα σε Animation: Πορτρέτο μιας χώρας» (Πολύτεχνο, 21:15-22:40) η ξεχωριστή ταινία ντοκυμαντέρ από το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου «Χρώμα δέρματος: μελί» (Πολύτεχνο, 22:40-23:50) και το πολύβραβευμένο «Σέλκιρκ, ο πραγματικός Ροβινσών Κρούσος (Κινηματογράφος Ορφέας, 23:00-00:30).

H τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ (07.04.13) ξεκινά στις 16:30 το μεσημέρι και με προβολές κλειδιά στην εξέλιξη της ημέρας, το ονειρικό «Ο Κιρικού, οι άνδρες και οι γυναίκες» (Κινηματογράφος Ορφέας, 17:00-18:30), το σπάνιας αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας με πολλές υποψηφιότητες για διεθνείς βραβεύσεις «Ο πίνακας/Le Tableau» (Κινηματογράφος Ορφέας, 20:00-21:15) και η ταινία ντοκυμαντέρ «Benjamin Rabier» από το Πανόραμα μεγάλου μήκους (Πολύτεχνο, 21:15-22:15) ολοκληρώνει τον κύκλο προβολών και δράσεων του Be there!3.

Η τελετή λήξης του Be there! Corfu Animation Festival 3 (07.04.13, 21:15-22:15), που φέτος φιλοξενείται στο Ιστορικό Κτήριο της Ιονίου Βουλής της Κέρκυρας, επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη στο κοινό, τη συνεργασία του Φεστιβάλ με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, στο ευρύτερο πλαίσιο της διάθεσης του Φεστιβάλ να αναδείξει και να προάγει τη συμπόρευση και τη σύνδεση όλων των Τεχνών κάτω από μια κοινή μεγάλη πολύχρωμη ομπρέλα, την Κέρκυρα.

Ακολουθεί το μεγάλο καθιερωμένο πάρτυ του Φεστιβάλ στον πολυχώρο Πολύτεχνο με την προβολή όλων των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το Be there! Corfu Animation Festival 3 μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ betherefest.gr

Διοργάνωση: GREAT EVENTS Παραγωγή: ANIMATE CORFU

Χώροι Διεξαγωγής:

Κινηματογράφος Ορφέας –Πολύτεχνο – Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας – Ιόνιος Βουλή

Υπό την Αιγίδα / Σε συνεργασία

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Κέρκυρας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος, Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα, ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Εισιτήρια

7€ (ημερήσιο), 16€ και τις 4 ημέρες του φεστιβάλ

5€ (ημερήσιο), 12€ παιδικό-φοιτητικό-ανέργων για τις 4 ημέρες του φεστιβάλ

Παιδική ζώνη: 17:00-18:30 Πέμπτη- Κυριακή (Σινέ Ορφεύς) 5 ευρώ παιδικό - οι γονείς / συνοδοί ενήλικες δωρεάν.

Tα workshops, masterclasses, η ανοιχτή συζήτηση στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας (6 Απριλίου), αλλά και η τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Βουλή θα έχουν ελεύθερη είσοδο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ