2013-04-03 16:16:04
Φωτογραφία για Omerta ειδήσεων...
Γράφει ο Τσανούσης Στάμος

Κανάλια, εφημερίδες και ειδησεογραφικές σελίδες στο internet, έχουν γίνει πλέον πολέμιοι της τρόικας και των μνημονίων.

Με την μόνη διαφορά ότι αναφέρονται στην Κύπρο και όχι στην Ελλάδα. Τα εδώ μνημόνια δεν τους ενοχλούν , όπως δεν τους ενοχλούν ούτε οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες, ούτε η καταστροφή του κράτους πρόνοιας ούτε οι μειώσεις μισθών.

Ενοχλούνται και βρίσκουν μέγα σκάνδαλο στα δάνεια των πολιτικών που διέγραψαν οι κυπριακές τράπεζες , αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε αν τελικά με την διάσπαση της αγροτικής τράπεζας και αφού χαρίστηκε το υγιές κομμάτι στην τράπεζα Πειραιώς , τα δάνεια των ελληνικών κομμάτων έμειναν στην λεγόμενη ‘bad bank’.

Δεν ενοχλούνται καθόλου για το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, η Τράπεζα Πειραιώς γιγαντώθηκε αγοράζοντας το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας , των Κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα. Και μάλιστα αγόρασε αφού πρώτα εκκαθάρισε και κράτησε μόνο τα υγιή κομμάτια και των δύο τραπεζών.


Αναρωτιούνται και αγωνιούν για τις κυπριακές τράπεζες και ρωτούν τον Κύπριο συνδικαλιστή αν θα υπάρξουν απολύσεις στον τραπεζικό τομέα, αλλά δεν αναφέρουν πουθενά το ποσοστό της μείωσης των εργαζομένων στις Ελληνικές τράπεζες. Ενδεικτικά να πούμε ότι το 2009 οι εργαζόμενοι στις Ελληνικές τράπεζες ήταν 66.969 και το 2011 ήταν 56611. Και χωρίς στοιχεία για το 2012.

Δαιμονοποιούν και διαπομπεύουν τον πρώην υπουργό οικονομικών της Κύπρου , κύριο Σαρρή, αλλά αγνοούν το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν υπουργός οικονομικών και κατά την θητεία του Τάσου Παπαδόπουλου, που όλοι, δικαίως, έχουν ως πρότυπο λόγω του “όχι” στο σχέδιο Αννάν και της απολύτου εμπιστοσύνης του. Αγνοούν ακόμα και το γεγονός ότι τουλάχιστον είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί, όταν οι δικοί μας όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά εξακολουθούν να ψεύδονται.

Έτσι, επαναστάτες σε άλλη διάσταση.

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ